į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2020 metų
Viešpaties Kančios (Verbų) sekmadienis

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, pradėdami Didžiąją savaitę, apmąstomę Jėzaus kančią, stengdamiesi joje išvysti begalinę Dievo meilę. Melskime malonės vienytis su Viešpačiu Jo kryžiaus kelyje.

 

Išklausyk mus, Viešpatie!

 

Kristaus Kryžius yra vienintelis žmonių išganymo šaltinis. Meldžiame, kad bažnyčia mokėtų taip atskleisti jo paslaptį, kad visi žmonės Jį priimtų ir pamiltų.

 

Ir šiais laikais daugybė krikščionių persekiojami už tikėjimą. Meldžiame, kad jie mokėtų ištvermingai jungti savo kentėjimus su Kristaus kančia.

 

Kristus priėmė kančios agoniją ir mirtį. Meldžiame, kad visi kenčiantys ir mirštantys turėtų viltį Kristaus prisikėlime.

 

Jeruzalėje Kristus patyrė trumpą šlovę, išdavimą ir mirtį. Meldžiame, kad tie, kurie kurie džiaugiasi pripažinimu ir šlove, nepamirštų žogiškos būties trapumo.

 

Meldžiame ir už mus, apmąstančius Kristaus kančios ir prisikėlimo paslaptis, kad visu gyvenimu labiau vienytumės su savo Išganytoju.

 

Kun.: Viešpatie, Jėzau, duok drąsos ir jėgų savo ištikimiesiems sekti Tavimi per visus gyvenimo išbandymus, išmokyk giedra širdimi priimti kančią kaip bendravimą Tavo išganymo darbe. Tu gyveni ir viešpatauji per amžius. Amen.