į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2020 metų
2 Gavėnios sekmadienis

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, Taboro kalne Kristuje suspindusi šviesa kyla iš visiškai pasitikinčios Jo meilės Tėvui ir Tėvo meilės Jam. Melskime, kad Bažnyčios ir kiekvieno žmogaus širdyje būtų šviesu nuo gyveniman priimto Dievo artumo.

 

Išklausyk mus, Viešpatie!

 

Kad Kristaus Bažnyčia skelbdama Viešpatį ir sekdama Jo žemiškojo gyvenimo pavyzdžiu, spindėtų pasauliui Dievo šviesa, meldžiame.

 

Kad kunigai ir vienuoliai paskyrę gyvenimą Dievo tarnystei, savo pašaukime rastų ir visiems paliudytų dvasinio gyvenimo džiaugsmą, meldžiame.

 

Kad mūsų šeimos tikėjimo akimis matytų kasdienių vargų ir pasiaukojimo prasmę ir patirtų gerųjų darbų palaimą, meldžiame.

 

Kad sunkumų, gyvenimo sąlygų ir visokių vargų prispaustieji tikėjimu regėtų Išganytojo veidą ir jame rastų viltį bei gyvenimo prasmę, meldžiame.

 

Kad mirusieji tikintieji, žemėje gaivinęsi amžinojo gyvenimo duona, dėl Dievo malonės ir Bažnyčios užtarimo pasiektų pažadėtąją šviesą, meldžiame.

 

Kun. : Gerasis Viešpatie Jėzau Kristau, Tavo dieviškos šlovės nepanaikino ir nesumenkino nei gyvenimo paprastumas, nei sunkumai nei išdavystės, nei baisi mirtis. Leisk savo tikintiesiems atrasti ir išlaikyti Tavosios garbės spindesį gyvenimo keliuose. Prašome Tave, kuris su Tėvu ir Šventąja Dvasia gyveni ir viešpatauji per amžius. Amen.