į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2020 metų
5 Eilinis sekmadienis

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, Kristaus žodžiai buvo paprasti, bet kupini teisingumo, gerumo, meilės Dievui ir artimui. Maldaukime malonės, kad Jo Bažnyčia ir kiekvienas tikintysis būtų Jo tiesos ir malonės nešėjai.

 

Išklausyk mus, Viešpatie!

 

Kad bažnyčia, jos ganytojai ir tikintieji, ištikimai vykdydami Kristaus valią, būtų tarsi pasaulį apvalančioji druska ir kelią nušviečianti šviesa, meldžiame.

 

Kad Evangelijos skelbėjai vyskupai ir kunigai, Dievo Malonės pripildyti, savo pašaukimą atliktų džiaugsmingai ir sąžiningai, meldžiame.

 

Kad valstybių įmonių ir institucijų vadovai gebėtų vadovautis tiesos paieška ir kurtų teisingumo ir solidarumo grįstą visuomenę meldžiame.

 

Už atšalusio tikėjimo ir neveiklius krikščionis, kad gyvai pajaustų tikėjimo palaimą ir artimo meilės darbų šiltumą, meldžiame.

 

Už mus pačius, kad, gaivinami Kristaus dvasios ir susibūrę į gyvo tikėjimo bei veiklios meilės bendruomenes, taptume kitiems druska ir šviesa, meldžiame.

 

Kun.: Viešpatie Jėzau, Tu esi šviesa, atėjusi į pasaulį, kad apšviestum kiekvieną žmogų. Išliek mums savosios dvasios, kad mūsų elgesys atitiktų evangelinius palaiminimus, kad taptume pasauliui druska ir šviesa, kad mūsų gyvenimas būtų prasmingas ir pasauliui palaimingas. To prašome Tave, kuris su Tėvu ir Šventąja Dvasia gyveni ir viešpatauji per amžius. Amen.