į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2022 metų
16 Eilinis sekmadienis

 Kun.: Brangūs broliai ir seserys, malda kreipkimės į Viešpatį, kuris teikiasi būti tarp mūsų tam, kad gausiai mus apdovanotų savo malonėmis.

 

Kristau išgirsk mus! Kristau išklausyk mus!

 

Melskime už šventąją Bažnyčią: Viešpats tepriglaudžia joje visus pakrikštytuosius.

 

Melskime už mūsų šventąjį Tėvą popiežių Pranciškų ir už visus Bažnyčios tarnus, įpareigotus skelbti Kristų ir atskleisti Jo mokymą.

 

Melskime už žemės tautas ir jų vadovus: tegu visi pripažįsta Dievo įstatymą ir Kristaus, taikos kunigaikščio, Karalystę.

 

Melskime už visus, kurie šiandien patiria karą – tesulaukia taikos ir paguodos; saugok visus, kurie padeda ir rūpinasi pabėgėliais ar, nepaisydami pavojaus, teikia pagalbą ten, kur vyksta karas.

 

Ypatingai melskime už Ukrainą – tesulaukia jos žmonės taikos ir pergalės, o visi kenčiantieji ir namų netekę – paguodos ir pagalbos.

 

Melskime už ligonius, vargstančiuosius, liūdinčiuosius ir persekiojamus krikščionis, kurie savo kūne papildo, ko dar trūksta Kristaus kentėjimams, dėl Jo Bažnyčios.

 

Ir tegu mes, ieškodami to, kas svarbiausia, liksime prie Viešpaties kojų ir maitinsimės Jo žodžiais.

 

Kun.: Viešpatie, maloniai priimk savo Bažnyčios maldas ir dėl savo gailestingumo suteik mums tai, ko negalime tikėtis dėl savo nuopelnų. Prašome per Kristų mūsų Viešpatį. Amen.