į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2022 metų
2 sekmadienis po Kalėdų

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, melskime Viešpatį malonės, kad nuskaistinta širdimi per visą gyvenimą sektume mus į išganymą vedančią tikėjimo žvaigždę.

 

Išklausyk mus, Viešpatie!

 

Kad Bažnyčia saugodama, skelbdama ir aiškindama Dievo apreikštąsias tiesas, visoms tautoms būtų kelrode žvaigžde, meldžiame.

 

Kad mūsų vyskupai, kunigai ir tikintieji pasižymėtų išmintimi, skatinančia ieškoti, rasti ir atpažinti svarbiausias gyvenimo tiesas meldžiame.

 

Kad lietuviai vaikai gyvenantys užsienio kraštuose, gautų pilnavertį tikėjimo ugdymą ir matytų krikščioniško tikėjimo pavyzdį  meldžiame.

 

Kad mūsų tikėjimo bendruomenės sveiku mokslu bei doru ir darniu gyvenimu taptų gyvenimo židiniais, patraukiančiais visus žmones, meldžiame.

 

Kad visi kaliniai, tremtiniai ir ligoniai savo mintis keltų į Viešpatį, Jo tikėjimo slėpiniuose atrasdami, gyvenimo paguodą, prasmę ir viltį, meldžiame.

 

Kun.: Amžinasis Dieve Tėve, Tu sukūrei žmogaus širdį kilnią, kad trokštų ne vien praeinančių, bet ir amžinųjų dalykų. Nuolat stiprink mus savo globa ir malone. Tu su Sūnumi ir Šventąja Dvasia gyveni ir viešpatauji per amžius. Amen.