į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2022 metų
Kristaus krikštas

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, Kristaus krikšto šventėje prisimename ir savo krikštą, kuriuo tapome Bažnyčios nariais ir Dievo vaikais. Meldžiame malonės, sąmoningai suvokti krikščioniškojo pašaukimo kilnumą ir ištikimai laikytis Krikšto pažadų.

 

Prašom Tave, Viešpatie!

 

Kad Bažnyčia ištikimai vykdytų savo pašaukimą – kviestų žmones prie Kristaus, ir krikštu juos padarytų dieviškosios šeimynos nariais.

 

Kad krikščionys giliai ir sąmoningai suprastų savo pašaukimo garbę, ištikimai vykdytų savo pasiuntinybę pasaulyje.

 

Meldžiame už krikščionis, kad karų, neapykantos, klaidų ir išnaudojimo slegiamame pasaulyje jie būtų tiesos žiburiais ir meilės skleidėjais.

 

Meldžiame už tėvus, kad krikštydami savo vaikus, ne vien išoriškai laikytųsi gražios tradicijos, bet kad suteiktų jiems gyvą tikėjimą gebantį pakeisti juos pačius ir gyvenimo aplinką.

 

Melskimės už visus pakrikštytuosius, kad Šventoji Dvasia juos atvestų į vieną Bažnyčią, kuri ryškiausiai savo vaikų meile liudija Dievo buvimą joje.

 

Kun.: Viešpatie, iš begalinės meilės Tu panorėjai mus priimti į savo šeimą ir padaryti savo vaikais Jėzuje Kristuje. Apšviesk ir sustiprink mus Šventojoje Dvasioje, kad sąmoningai suvokdami Tavo įsūnystės kilnumą, per visas dienas pajėgtume garbingai pateisinti krikščionių ir Tavo vaikų vardą. Tu gyveni ir viešpatauji per amžius. Amen.