į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2022 metų
Viešpaties kančios (Verbų) sekmadienis

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, Kristaus kančioje pamatę, kad esame mylimi be ribų, su pasitikėjimu kreipkimės į Viešpatį ir melskime karo pabaigos Ukrainoje ir taikos visame pasaulyje.

 

Viešpatie, pasigailėk savo žmonių!

 

Melskime už šventąją Dievo Bažnyčią, tegul savo tikėjimu visiems dalija, kryžiaus medžio subrandintus vaisius.

 

Melskime už taiką tarp tautų ir žmonių, tegu Kristus taikos Kunigaikštis, sugriauna visas mus skiriančias ir tarpusavio meilę ardančias nesantaikos bei neapykantos sienas. Teįsiviešpatauja taika tarpe mūsų ir Ukrainoje.

 

Melskime už jaunus žmones, kad jie mokėtų dosniai atsiliepti į savo pašaukimą, kad kurtų geresnį pasaulį.

 

Melskime už visus nuskriaustuosius, vargstančius ir liūdinčius, netekusius savo mylimųjų Ukrainos kare, paliestus senatvės ir ligos. Tegu jie patiria Viešpaties paguodą ir sulaukia pagalbos ir atjautos iš žmonių.

 

Melskime patys už save ir vieni už kitus, pradedančius švenčiausią metų savaitę; tegul Didžiosios savaitės liturgija panardina mus į Viešpaties slėpinį ir perkeičia mūsų gyvenimus.

 

Kun.: Viešpatie, išgirsk kenčiančios žmonijos šauksmą, ypač žmonių kovojančių už taiką Ukrainoje. Ir padaryk mūsų širdis pajėgiančias užjausti ir užtarti brolius ir seseris, per Kristų, mūsų Viešpatį, kuris gyvena ir viešpatauja per amžius. Amen.