į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2022 metų
32 Eilinis sekmadienis

Popiežius Pranciškus kviečia Bažnyčią melstis už nuteistuosius ir apmąstyti gailestingumo darbą kūnui – kalinį sušelpti.

 

Kun.: Mūsų Viešpats Jėzus Kristus savo mokinius vadina žemės druska ir pasaulio šviesa. Prašykime malonės pasilikti Jo šviesoje.

 

 Meldžiam Tave, išklausyk mus!

 

  Už visuotinę Bažnyčią, kad jos vaikai keistų žemės veidą ir plėstų Tavo Karalystę.

 

  Už persekiojamus dėl tikėjimo ir visus kalinčius dėl sąžinės laisvės, kad jų drąsa, tikėjimo liudijimas padėtų atsiversti ir tiems, kurie pamina jų teises, negailestingai sėja prievartą ir mirtį.

 

  Už įkalinimo įstaigų darbuotojus ir tuos, kurie rūpinasi nuteistaisiais, kad Tavo laiminami įveiktų kasdienybės sunkumus, rodytų nuteistiesiems tikro  žmogiškumo pavyzdį, savo pasiaukojimu liudytų viltį, padėtų pažinti kitokio gyvenimo galimybes.

 

 Už nuteistuosius, kad atsivertų gydančiam Gailestingumui, Tavo Meilės šviesoje pripažintų ir suvoktų savo veiksmų pasėkmes, siektų naujo, laisvo ir prasmingo gyvenimo.

 

  Už nuteistųjų artimuosius, kad nesugniuždytų jų visuomenės atstūmimas, patiriama gėda, pyktis ar skausmas, kad atrastų maldos ir pasitikėjimo Tavimi galią ir kad krikščionių bendruomenės ištiestų jiems pagalbos ranką.

 

  Melskime, kad Ukrainoje įsivyrautų taika, kad visame pasaulyje baigtųsi karai; tegu Viešpats išgydo žmonių žaizdas, patirtas karo negandos metu.

 

 Kun.: Amžinasis Gailestingasis Dieve, Tavo neišsenkanti meilė pasitinka kiekvieną ateinantį į šį pasaulį. Išklausyk mūsų maldavimus, gausiai išliek savo malonės dovanas ant savo vaikų, padėk jiems atsiverti Tavo gailestingumui, kad gytų nuodėmės padarytos žaizdos. Prašome per Kristų, mūsų Viešpatį Amen.