į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2022 metų
33 Eilinis sekmadienis

 Kun.: Brangūs broliai ir seserys, atsiliepdami į popiežiaus Pranciškaus kvietimą drąsiau įsipareigoti veikliai meilei, vienykimės su visa Bažyčia melsdami už skurstančius ir vargstančius tiek mūsų šalyje tiek pasaulyje.

 

Kristau išgirsk mus! Kristau išklausyk mus!

 

  Melskime už Bažnyčią visame pasaulyje, kad vargstančiųjų gyvenime, jų kančioje ir varguose mokėtume atpažinti dėl mūsų vargdieniu tapusio Dievo veidą.

 

  Melskime už mūsų popiežių Pranciškų, ir visus Bažnyčios tarnus, įpareigotus skelbti Kristų, kad artimo meilė atsispindėtų jų žodyje ir veiksmuose bei įkvėptų tikinčiuosius veikliai tarnystei.

 

  Melskime už tautas, tapusias karų, epidemijų ar stichinių nelaimių aukomis: tegul Viešpaties artumas teikia joms paguodą, o mums tenepristinga jėgų dalintis turimais ištekliais ir lengvinti nukentėjusiųjų vargą.

 

  Melskime už visus karo Ukrainoje paliestus žmones. Dieve, apsaugok kenčiančius, pažadink visose širdyse taikos troškimą ir duok sprendimų galią turintiems išminties šią taiką pasiekti.

 

 Melskime už ligonius, vargstančius, liūdinčius ir persekiojamus krikščionis, kad savo kančią, kartu su Kristumi, aukotų už pasaulio išgelbėjimą.

 

 Melskime už mirusius mūsų brolius ir seseris. Būk jiems gailestingas sugrįžtančiųjų laukiantis Tėvas, nes tu geriausiai žinai jų žemiško gyvenimo vingius.

 

 Melskime už mus pačius, kad atvira širdimi ir dosnumu vargstantiesiems pajėgtume liudyti mums patiems Jėzaus parodytą meilę.

 

  Kun.: Išgirsk Viešpatie mūsų maldas, laimink savo sukurtąjį pasaulį, mokyk mus mylėti ir gerbti vieni kitus. Prašome per Kristų, mūsų Viešpatį Amen.