į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2022 metų
Šventosios Dvasios atsiuntimas (Sekminės)

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, teateina Šventoji Dvasia į pagalbą mūsų silpnumui, nes mes nežinome, ko turėtume deramai melsti; Ji pati mūsų lūpomis išsakys prašymus, patinkančius Dievui.

 

Dieve, apšviesk mus!

 

Melskime už visoje žemėje pasklidusius visų kalbų žmones; tesuvienija juos Šventoji Dvasia į vieną Bažnyčią, kad jie skelbtų nuostabius Dievo darbus.

 

Melskime už mūsų popiežių Pranciškų, už ganytojus, ir už visus tikinčiuosius; tegu įvairiems Kristaus kūno nariams viena Šventoji Dvasia išlieja savo malonės dovanas.

 

Melskime už pasaulio tautas ir jų vadovus; tesunaikina Šventosios Dvasios ugnis tai, kas kliudo teisingumui ir taikai.

 

Melskime už kenčiančius nuo bado, ligų, skurdo, už engiamus krikščionis, už karo aukas, už visus prislėgtuosius: tesuvienija juos Šventoji Dvasia į garbingą Dievo vaikų laisvę. Melskime už karo Ukrainoje pabaigą.

 

Melskime už mūsų tėčius ir senelius, idant stiprinami Dangiškojo Tėvo pavyzdžio su kantrumu ir išmintimi vestų savo vaikus tikėjimo ir teisingumo keliu.

 

Kun.: Viešpatie, garbinga šios dienos iškilmė tepripildo mus džiaugsmo; tegu vaisingas Šventosios Dvasios veikimas įsismelkia į mūsų kūnus ir sielas, kad visuose Bažnyčios nariuose gausiai išlietos jos dovanos neštų vaisių. Prašome per Kristų mūsų Viešpatį. Amen.