į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2020-01-06 Trijų Karalių kelionė lankant miesto įstaigas

Šv. Jurgio bažnyčios klebonas Artūras Stanevičius su parapijos maldininkais turi kasmetę tradiciją Trijų Karalių dieną leistis į kelionę po miesto įstaigas. Karaliai ir žvaigždė vedasi su savimi palydą, kurios kiekvienas narys turi savo įsipareigojimą.

Sausio 6 dieną tradicinė Trijų Karalių eisena su palyda keliavo miesto gatvėmis nuo Šv. Jurgio bažnyčios užsukdami į įvairias įstaigas.

Aplankėme: Kėdainių rajono savivaldybę, kur gražiam pabendravimui susitikome su meru Valentinu Tamuliu, Kėdainių profesinio rengimo centre karalius pasitiko direktorius Dangiras Kačinskas, mokyklą-darželį „Obelėlę“, kurioje karalių jau laukė didelis būrys darželinukų, mokyklinukų, direktorė Renata Zigmantavičienė, mokytojos ir auklėtojos, Vilainių seniūniją, kurioje karaliai sveikino seniūną Antaną Bružą, J. Paukštelio progimnaziją, kur karalius ir jų palydą sutiko direktorė Tereza Sotnik, Viltis–Vikonda Labdaros ir paramos fondą, kur karaliai bendravo su Nijole Naujokiene, Miesto seniūniją, kurioje karaliai sveikino seniūną Algirdą Krivičių ir visus čia besidarbuojančius, Kultūros centrą, kur karaliai sveikino direktorę Oną Mikalauskienę ir kultūros darbuotojas. Pastarosios savo ruožtu linkėjo palydai ir Trims Karaliams laimingos kelionės nešant kultūrą. Užsukome į  Pelėdnagių seniūniją, kurioje karaliai susitiko su seniūnu Edvinu Pagirsku. Paskutinė kelionės stotelė buvo UAB „Laumetris“, kur karaliai įteikė įmonės vadovams Kaziui Čiurilai bei Jonui Putnai Kėdainių krašto literatų sambūrio literatų dovanėlę–padėką už paramą Poezijos atlaiduose.

Atvykę į svečius karaliai užtraukdavo giesmę „Sveikas, Jėzau, gimusis...“, pasakydavo savo vardus. Klebonas pristatydavo palydos narius, o palyda dalijo aplankytiems 2020 metų kalendorius, šventintą kreidą, rašė ant įstaigų durų Trijų Karalių vardus, pralinksmindavo netikėtu ketureiliu. Karaliai ir palyda mielai fotografavosi su aplankytais žmonėmis prisiminimui.

Tie susitikimai virto džiaugsmo akimirkomis, nes vieni kitiems linkėjo gerų metų, sveikatos, prasmingų darbų. Nors ir labai skubėdami Trys Karaliai tai vienur, tai kitur sutikdavo prisėsti trumpai atokvėpio valandėlei išgerti puodelio arbatos. Labai džiaugėsi mokyklos-darželio „Obelėlė“ vaikai pamatę ateinančius Tris Karalius. Jie buvo net  trumpą programėlę paruošę su nuotaikingomis dainomis.

Ant visų aplankytų įstaigų durų atsirado užrašas +K+M+B 2020 m. Kryželiai tarp vardų reiškia, kad Jėzų aplankė šventi karaliai. Lankydami žmones karaliai visiems nešė Dievo palaimą.

 

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos Jorūnės Liutkienės ir Danutės Navajauskienės