į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2021-11-21 Kristaus Karaliaus iškilmė

„Ir padarė iš mūsų karaliją bei kunigus savo Dievui ir Tėvui“

(Apr1.6)

 

 

Šią liturginius metus užbaigiančią Kristaus Karaliaus iškilmių dieną, Šventosiose Mišiose Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos klebonas homilijos metu kalbėjo, kad Jėzaus karaliavimas nėra panašus į jokį kitą iki šiol matytą. Jėzus kalba apie atsivertusių širdžių karalystę. Tai karalystė žmonių, kurie atsižadėjo nuodėmės bei prievartos ir siekė gyventi taikoje bei teisingume. Žinoma, mes nesame tobuli, mes vis dar nusidedame, bet Jėzus mūsų Karalius su mumis elgiasi švelniai. Jėzus suminkština mūsų širdis ir prašo, kad mylėtume vienas kitą taip, kaip Jis mus myli,- nuolankiai. Jėzus Visatos Valdovas atėjo meilės jėga nuversti nuodėmės nuo sosto...

 

Nuotrauka Genovaitės Matusevičienės

 

Lapkričio 21 d.  Kristaus Karaliaus iškilme baigiasi bažnytiniai metai. 12 val. padėkos Dievui Šventosios Mišios aukojamos už visus: sekmadienių ir švenčių maldininkus, aukotojus, geradarius, už Kėdainių Povilo Lukšio šaulių kuopą, už Kėdainių krašto literatus, už bažnyčios Chorą, Caritą, Marijos legioną, Motinas maldoje, Marijos gyvojo rožyno ratelį, Gailestingumo vainikėlio ratelį, už kitus parapijos maldos ratelius, katechetus, adoruotojas, procesijų organizatorius ir dalyvius, patarnautojus bei visus pagalbininkus.

 

 

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės

 

Lapkričio 21 d. popiežius Pranciškus Šv. Petro bazilikoje vadovavo Mišioms, skirtomis Kristaus Karaliaus liturginei iškilmei ir Pasaulinei jaunimo dienai, kuri šiemet vyskupijose yra minima vietiniu mastu, rengiantis tarptautiniam susitikimui 2023 metais Lisabonoje.

„Mieli jaunuoliai, Jėzaus laisvė yra nuostabi! Leiskime, kad ji skambėtų ir mumyse, kad mus sukrėstų, sužadintų mumyse tiesos drąsą. Galime paklausti savęs: jei dabar atsidurčiau Piloto vietoje priešais Jėzų, žvelgčiau jam į akis, dėl ko man būtų gėda? Priešais Jėzaus tiesą, priešais tiesą, kuri yra Jėzus, kokios yra mano melagystės, mano veidmainystės, kurios jam nepatinka? Mums reikia atsistoti priešais Jėzų, kad pamatytume visą tiesą apie save“, – sakė popiežius, linkėdamas, kad jaunuolių gyvenimo neužterštų ir nesukaustytų vartotojiškumo spindesys, kad jie nepasiduotų kitų šio pasaulio sirenų vilionėms. 

Linkiu, kad kiekvienas iš jūsų galėtumėte pajausti džiaugsmą ištardami: „kartu su Jėzumi ir aš esu karalius“! Esu karalius: esu gyvasis Dievo meilės, atjautos ir švelnumo ženklas“, – sakė popiežius per Kristaus Karaliaus iškilmės ir Pasaulinės jaunimo dienos Mišias. (RK / Vatican News)

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

Nuotraukos Gedimino Karlos