į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2021-12-27 Moderatorių posėdis, aptariant pirmąją Sinodinio kelio temą

„Šviesa teka teisiajam,

džiaugsmas – doros širdies žmogui.“

(Ps 97.11)

 

 

Gruodžio 27 dieną Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos Sinodinio kelio moderatorių grupė rinkosi į Šventąsias Mišias dėkoti Viešpačiui.

Mūsų parapijos moderatorių grupėje gyvybiškai svarbus vaidmuo teko bendruomeninei maldai ir liturgijai. Vienas kito klausymuisi remiantis įsiklausymu į Dievo žodį ir Šventąją Dvasią. Prašant Dievą vadovauti, įkvėpti ir leisti pagilinti bendrystę vieniems su kitais. Dalyvavimui liturgijos šventime ir Šventojo Rašto apmąstymui drauge.

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos Sinodinio kelio keturios moderatorės, susėdusios parapijos namuose prie arbatos puodelio, dėkojo Viešpačiui už vedimą šioje atsakingoje kelionėje. Meldėsi, skaitė Šventąjį Raštą, šlovino Viešpatį giesmėmis ir susistemino mintis, įžvalgas iš Sinodinio kelio grupelių  išsakytų minčių, aptariant pirmąją temą „Kelionės bendrakeleiviai“ , - taip pat atsiųstų internetu, perduotų klebonui, pavienių pokalbių panaudojant įvairiausius metodus… Susistemintos moderatorių mintys ir aptartos su parapijos klebonu bus perduotos Sinodinio kelio Kauno arkivyskupijos darbo grupei.

 

 

Aptarėme pirmąją Sinodinio kelio temą, bet jos galutinai neuždarėme. Keliaujame toliau klausantis Šventosios Dvasios balso. Keliaujame ruoštis jau ir antrosios Sinodinio kelio temos posėdžiui, bet kartu dar parapijiečiams siunčiame žinią, kad tie kas negalėjo dalyvauti savojoje parapijoje, gali jungtis į Gyvųjų akmenų bendruomenės atvirą nuotolinį Dievo šlovinimo susirinkimą 2022 m. sausio 5-ąją, kurio metu bus aptartas Sinodinis kelias ir pirmoji jo tema „Kelionės bendrakeleiviai“.

Taip pat parapijiečius kviečiame užpildyti parengtą anketa, kurios nuoroda galima rasti: Sinodinis kelias Lietuvoje. Asmeninių įžvalgų pateikimo anketa (katalikai.lt)

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

parengta moderatorės Genovaitės Matusevičienės

Nuotraukos:

Vikos Makaveckienės ir Genovaitės Matusevičienės