į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-01-02 Antrasis sekmadienis po Kalėdų

„Šviesa spindi tamsoje,

ir tamsa jos neužgožė.“

(Jn 1.5)

 

„Buvo tikroji šviesa, kuri apšviečia kiekvieną žmogų, ir ji atėjo į šį pasaulį“…

Tai reiškia, kad kiekvienas žmogus: kiekvienas vyras, kiekviena moteris, kiekvienas vaikas, kiekvienas senelis yra apšviestas; niekas nėra išskirtas, geras ir mažiau geras, teisus ir nuskriaustas, po kiekvienu dangumi, Bažnyčioje ir už jos ribų.

 

 

Sekmadienio Šv. Mišiose Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos klebonas kalbėjo, kad Dievo turtai yra neišsemiami. Niekas nelieka nuskriaustas. Malone esame apipilami su pertekliumi. Tereikia, kad širdies akys nebūtų aptemusios. Šių malonės ir garbės lobių neįmanoma nupasakoti, todėl apaštalas Paulius taip karštai meldžia, kad Dievas suteiktų jums išminties ir apreiškimo Dvasią ir jūs galėtumėte Jį pažinti.

Didžiulis turtas yra savo kelionėje patirti jog mūsų paveldas tai mylimo Dievo vaikų įsūnytų Kristuje Krikšto sakramentu tapatybė. Kai širdis pripildoma Dievo meilės pasidaro lengviau ir kitą bei kitokį priimti kaip orų Dievo vaiką priklausantį tai pačiai šeimai.

 

 

Kristus gimsta, kad ir mes galėtume atgimti. Todėl ir turime gimti nauji ir kitokie. Mums nėra jokios kitos prasmės, jokio kito likimo, kaip tik tapti panašiais į Jį…

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės