į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-01-06 Trijų karalių iškilmė

„Mes matėme užtekant jo žvaigždę

 ir atvykome jo pagarbinti“.

(Mt 2.2)

 

Vaikas – tai ateitis, kuri jau yra, ateitis, kurią galime įsivaizduoti, apie kurią galime svajoti. Šiai ateičiai verta atverti savo lobių skrynias ir pasiūlyti savo dovanas. Dievas visuomet laukia tų, kurie nebijo tikėtis ir ieškoti…

 

 

Tą dieną kaip ir kasmet, Kėdainių Šv. kankinio Jurgio bažnyčioje buvo pašventintas auksas, smilkalai ir mira. Tikintieji į namus galėjo parsinešti pašventintų kreidelių, kad savo namų, įstaigų duris paženklintų +K+M+B 2022 simboliais. Nurodymas metų tai tarsi atnaujintas apsisprendimas viešai skelbti savo tikėjimą.

 

 

Trijų karalių dieną parapijos klebonas homilijos metu kalbėjo, kad pagonis traukė ne staigus šlovės pliūpsnis iš dangaus, o pati Jeruzalė. Ši tauta susivienijusi su Viešpačiu ir tarpusavyje tampa spindinčia liudytoja. Iš toli atkeliavę išminčiai neklydo, būtent Jeruzalėje visos tautos suras Dievo šlovę. Tik įsivaizduokime,- mes Dievo tauta kartu dirbame ir kartu meldžiamės. Tauta - mylinti, tarnaujanti ir atleidžianti. Taip galime apreikšti Dievo šlovę pasauliui.

Jei tamsią nemėnesietą naktį uždegsime žvakę, ji bus matoma tik už kelių žingsnių. Bet jei sukviesim būrį, šimtus žmonių ir kiekvienam įduosim po degančią žvakę, šviesa sklis ir už kelių kilometrų. Sukvietus daugybę žmonių šviesa bus regima net iš kosmoso. Tokį iššūkį Dievas patiki mums. Jis nori, kad atsisakytume savanaudiškumo, nuodėmių, puikybės. Kad vienas kitą pamiltume ir vieni kitiems tarnautume,- taip būdami Jo šviesa pasauliui. Mokinystės kelias mus suartins vienus su kitais ir leis mums dar ryškiau šviesti pasauliui.

 

 

Trijų karalių iškilmėje Šventojo Rašto skaitinius skaitė parapijos Marijos legiono narės, giesmėms vadovavo Motinų maldoje judėjimo mamos. Parapijos mažiesiems Trijų karalių kelionę pristatė parapijos katechetė Genovaitė Matusevičienė, pakviesdama juos pačius pabūti tais gimusį kūdikėlį atėjusiais pagarbinti išminčiais. Gimusiam Jėzui vaikučiai giedojo Kalėdų giesmes.

Tegul Mergelė Marija, Viešpaties tarnaitė, moko mus iš naujo atrasti gyvybiškai svarbų nuolankumą ir nuoširdaus garbinimo skonį, linkėjo popiežius. (jm / Vatican News) 

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

Nuotraukos:

 Vikos Makaveckienės ir Genovaitės Matusevičienės