į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-01-30 Moderatorių posėdis, aptariant antrąją Sinodinio kelio temą „Klausytis ir kalbėti“

„Juk tu esi mano viltis, Viešpatie;

nuo pat jaunystės tavimi, VIEŠPATIE, pasitikiu.“

(Ps 71.5)

 

Sausio 30-ąją, Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos Sinodinio kelio moderatorės rinkosi į Šventąsias Mišias dėkoti Viešpačiui už kelionę kartu Sinodiniame kelyje. Dėkoti už Jo išlietą ramybę ir paguodą susiduriant su sunkumais ir iššūkiais.

Dėkoti už Jo atvestus naujus žmones, aktyviai įsiliejusius į parapijos veiklą. Dėkoti ir už tuos, kuriuos kalbinome. Dėkoti už tuos, kurie nesibaimindami išdrįso kalbėti, ir dėkoti už tuos, kuriuos pavyko prašnekinti. Dėkoti ypatingai už tuos, kurie abejingai nusisuko...

Šiandien Sinodinio kelio parapijos moderatorių komanda vadovavo 10 valandos Šventosiose Mišiose bendruomeniniam giedojimui, susirgus vaduojančiai vargoninkei.

 

 

Ypač svarbus pačių moderatorių maitinimasis Eucharistija. Ypač svarbus pačių Dievo Žodžio savo gyvenimu liudijimas. Ypač svarbus ryšys, gyvas dialogas su parapijos klebonu, kuris kasdien girdi parapijiečių nuomones apie Bažnyčią ir dėl savosios aukojasi.

 

 

Pirmoji tema parodė, kad parapijoje moderatorių gretas reikia pildyti. Tačiau nėra paprasta rasti žmones, kurie norėtų aukotis dėl Dievo ir Bažnyčios. Išties pačios nuoširdžiausios padėkos Viešpačiui, kad Sinodinio kelio antrojoje temoje „Klausytis ir kalbėti“ parapijos moderatorių gretas papildė dar dvi narės. Tai daktarė Vilma Šnurevičiūtė, kuri apaštalavimo darbus dirba ne tik su ligoniais, bet ir vis daugiau atsakomybių prisiima parapijoje, darbe su parapijos jaunimu... Džiaugiamės mama Danute Petrusiene, kuri ėmėsi atsakomybės rūpintis mūsų parapijos mažaisiais. Ji ieško įvairiausių metodų, kaip pasėti Gerosios Naujienos sėklą didelėse širdelėse.

Norai ir darbų plotai neaprėpiami. Mūsų parapijos moderatorių grupė yra vidurinioji karta, kuri džiaugsmingai darbuojasi bendruomenėje. Tai kartais tenka nelengva kasdienybės našta: tai ir pamaininis darbas, tai ir sergantys vaikai, tai ir problemos šeimose, tai ir nepanešami krūviai darbuose... Bet Dievas tame didžiuliame troškime darbuotis dėl Bažnyčios nepalieka ir rodo, kad yra labai arti, - Jis pats atveda talkininkus.

Dar visai karšta, džiaugsminga žinia yra į Sinodinį kelią su mūsų parapija įsijungimas Lietuvos samariečių bendruomenės ir jų prezidentės Sonatos Patkauskaitės.

Labai norėtųsi dar darbuotis šia tema, bet tenka visa tai ką turime susisteminti. Ir labai greitai planuoti trečiosios temos posėdį. Na, o kas dar nesuspėjo ar negalėjo dalyvauti Sinodiniame kelyje savo parapijoje, kviečiame jungtis vasario 2-ąją, į atvirą Dievo šlovinimo susitikimą  nuotoliniu būdu su Gyvųjų akmenų bendruomene.

 

 

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

 parengta moderatorės Genovaitės Matusevičienės

Nuotraukos moderatorės Vikos Makaveckienės ir Alberto Ramanausko