į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-02-05 Šv. Agotos diena

„...dabar aš tau įvykdau, kaip prašei.

Iš tikrųjų suteikiu tau išmintingą ir įžvalgią širdį.“

(1Kar 3,12)

 

 

Šv. Agota gyveno III a. Katanijoje (Pietų Italija, Sicilija). Dėl skaistybės nukankinta valdant imperatoriui Decijui (249–251). Kadangi buvo sudeginta, šv. Agotos duona ir šventintas vanduo – tai priemonės prieš gaisrą, šaukiantis šventosios užtarimo.

 

 

Parapijos klebonas homilijoje kalbėjo apie karaliaus Saliamono labiausiai vertintą vieną Šventosios Dvasios dovanų – išmintį. Saliamonui rūpėjo ne tik valdyti šalį, bet ir skirti gėrį nuo blogio. Jėzus apie išmintį kalba daugelyje palyginimų.

Jėzus mums paliko sakramentus, kasdienę maldą, savo paties Žodį Šventajame Rašte bei daugybę kitų dalykų mums semtis išminties ir statytis namą ant uolos. O ta uola - pats Kristus. Dievas nori, kad būtume su Juo ir išmintingai spręstume kas teisinga. Prašykime Šventosios Dvasios iš aukštybių ateinančios išminties, nes toks prašymas džiugina Dievo širdį.

 

 

Parapijiečiai, į namus nuo Kėdainių Šv. kankinio Jurgio bažnyčios gale esančio stalo, į namus gali parsinešti pašventintos šv. Agotos duonos ir vandens.

Na, o norintiems  dar daugiau sužinoti apie šią šventąją, siūlome pasiklausyti Marijos radijo šventosios Agotos dienai skirtą laidą. Joje girdėsite etnologės Gražinos Kadžytės pasakojimą apie šeimą, namus ir apie tai, kas mus saugo.

 

http://www.marijosradijas.lt/transliacijos/215782-2022-02-05-16-00-atokvepio-valandele.html

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės