į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-03-03 Nuotolinis Sinodinio kelio moderatorių susitikimas

„Jei kas nori eiti paskui mane,

 teišsižada pats savęs,

 teneša savo kryžių ir teseka manimi.“

( Lk 9.23)

 

Kovo trečiosios pavakarę vyko nuotolinis Kauno arkivyskupijos Sinodinio kelio moderatorių susitikimas. Tik pusė Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos moderatorių komandos narių, kartu su parapijos klebonu, galėjo suspėti atvykti iš savo darbų į Parapijos namus. Dėkojame Mindaugams už pagalbą (tėčiui už techniką, sūnui už IT pagalbą). Iškart susirinkę galėjome sėstis nuotoliniam susitikimui,- negalvodami ar yra interneto ryšys, ar nepaves technologijos...

 

 

Malda moderatorių nuotolinį susitikimą pradėjęs Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas kvietė būti jautriais ir susitelkusiais šiuo ypatingu laiku. Kvietė mažiau galvoti apie save ir kaip galima daugiau kalbėtis. Arkivyskupas kvietė  nepasiduoti nerimui ar panikai. Ragino melstis už Ukrainą ir Sinodiniame kelyje tiesti tiltus į žmonių širdis.

Šis sunkus metas – tai gera proga liudyti tikėjimą, stiprinti vieni kitus malda, viltimi, nuraminimu...

 

 

Vėliau Sinodinio kelio arkivyskupijoje koordinatorius kunigas Artūras Kazlauskas akcentavo laiko numatymo ir branginimo susitikimuose svarbą. Už laiko valdymą yra atsakingi moderatoriai parapijos sinodiniuose susitikimuose. Kunigas taip pat akcentavo maldos galią nuimant įtampas šiame laike.

Kartu su Sinodinio kelio arkivyskupijoje koordinatore Vaida Spangelevičiūte-Kneižiene nuotolinio susitikimo dalyviai aptarė iškilusius klausimus vedant pokalbius. Taip pat buvo užtvirtinta, kad sinodiniai susitikimai neturi virsti diskusijomis.

 

 

Po nuotolinio Kauno arkivyskupijos Sinodinio kelio komandos organizuoto susitikimo, parapijos moderatorių komanda brangindama laiką per gerą valandą aptarė ketvirtosios Sinodinio kelio temos „Bendra atsakomybė misijoje“ pristatymą parapijai. Džiaugiamės Ilona ir Danute, kurios prisijungė į tolimesnį mūsų bendravimą per nuotolį.

Bendruomenei ketvirtosios temos pristatymas numatomas Kovo 9-ąją, sekmadienį.

 

Sinodinis kelias Lietuvoje. Ketvirtas susitikimas

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

parengta moderatorės Genovaitės Matusevičienės