į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-03-11 Šventosios Mišios už nepriklausomą Lietuvą ir Nepriklausomybės akto signatarus

„Nekantriai laukiu VIEŠPATIES pagalbos

ir jo žodžiu pasitikiu.“ 

(Ps 130.5)

 

Kovo vienuoliktąją, Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebonas Šventųjų Mišių pradžioje, kurios buvo aukojamos už nepriklausomą Lietuvą ir Nepriklausomybės akto signatarus kvietė pasimelsti už bususius ir esamus valstybės vadovus. O nulenkę galvą prieš didvyrišką Ukrainos tautą karštai melskime taikos ir ramybės Ukrainai, Lietuvai ir visam pasauliui. Melskimės už žuvusius ir dėkokime Dievui, dėkokime vieni kitiems, kad gynėme ir giname laisvę, ir gyvename laisvoje Lietuvoje.

Klebonas nuoširdžiai sveikino mūsų Kėdainių rajono savivaldybės merą Valentiną Tamulį, nuoširdžiai sveikino Povilo Lukšio šaulių kuopą ir vadą Arvydą Ašmontą, sveikino visus mūsų parapijos svečius ir brangius parapijiečius.

 

 

Parapijos klebonas homilijos metu kalbėjo apie mūsų vienybę Kristuje. Mes galime dalyvauti Švenčiausios Trejybės gyvenime tiek, kiek esame susiję vienas su kitu. Toks Dangaus Tėvo planas numatytas mums. Parapijos klebonas ypač kvietė laikytis krikščioniškos vienybės. Dažnai mūsų pačių pyktis ir užsispyrimas trugdo pripažinti, kad ir patys esame kalti dėl sugriautos draugystės. Prašykime Dievo, kad parodytų mums ką turime daryti, kad būtume susitaikymo, o ne neapykantos nešėjais. Net tada kada susitaikymas yra neįmanomas, mes galime atmesti kartėlio ir pagiežos jausmus ir prašyti Viešpatie pagalbos atleisti...

 

 

Po Šventųjų Mišių sugiedojus Lietuvos himną, susirinkusieji klausėsi Josvainių kultūros centro moterų vokalinio ansamblio PILKOS STYGOS koncerto. Giesmės perpintos dainomis tryško iš profesionalaus kolektyvo.

Širdį džiugina tai, kad kolektyvo PILKOS STYGOS narės Asta ir Rita, prieš beveik du dešimtmečius, jau tada kovojo už savo parapiją, už Bažnyčią savo Tėviškėje. Aktyvios tuometinės parapijos jaunimo lyderės, augusios gilaus tikėjimo šeimoje, sukūrusios savo šeimas, išliko ir šiandien Bažnyčioje. Pačios būdamos mamomis, aktyviai įsiliejo į tas parapijų bendruomenes, kuriose gyvena. Meilė Tėviškei išliko tokia stipri, kaip ir tuomet... Šlovinimas, giesmė, malda ir visų širdis džiuginanti daina, - mintimis dalijasi parapijos katechetė Genovaitė Matusevičienė.

Išties didžiausios padėkos ir plojimai vilnijo Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje Josvainių kultūros centro moterų vokalinio ansamblio PILKOS STYGOS profesionaliam vadovui Vytautui Greičiui.

Po bažnyčioje vykusio koncerto, eisena, kuriai vadovavo Kėdainių Povilo Lukšio šaulių kuopa, buvo keliaujama į Kėdainių miesto Kauno kapines. Žvakės ir gėlės palydėtos Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebono Viešpaties angelo malda, buvo padėtos prie Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro, Kėdainių krašto garbės piliečio, Povilo Aksomaičio kapo.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Gedimino Karlos