į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-03-14 Ketvirtosios Sinodinio kelio temos „Bendra atsakomybė misijoje“ baigiamasis posėdis

 „Tada mes – tavo tauta, tavo ganyklos kaimenė –

amžinai tau dėkosime,

per kartų kartas skelbsime tavo šlovę.“

(Ps 79,13)

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio Sinodinio kelio moderatorių komanda po Šventųjų Mišių džiugiomis širdimis kovo 14-ąją susirinko į ketvirtosios temos „Bendra atsakomybė misijoje“ baigiamąjį posėdį.

Gyvas ryšys su parapijos klebonu, draugiški moderatorių santykiai leidžia džiaugsmingai parapijai keliauti popiežiaus Pranciškaus pakviestu Sinodiniu keliu.

Kai visas pasaulis gyvena širdimi ir malda apglėbę Ukrainą, vis tik pandemija taip pat nesitraukia ir įvairiomis formomis paliečia bendruomenes. Tai įtakoja ir Sinodinį kelią parapijose ir moderatorių posėdžių galimybes. Svarbiausiai, kad išgyvename Dievo globą, Jo artumą šiame kelyje, kad jaučiame savo parapijos klebono didžiulį palaikymą ir rūpestį, kad visiškoje laisvėje galėtume darbuotis,- dalijasi moderatoriai.

 

 

Jau visai lengvas tapo esmės išskyrimas grupelių susitikimuose,- džiaugiasi mūsų parapijos moderatorių komanda. Susirinkę žmonės, ypač tie, kurie keliauja nuo pirmosios temos suprato, kaip organizuojami pokalbiai susitikimuose. Kai kurie susitikimų dalyviai tiksliai įvardija atsakymus į rūpimus klausimus. Žmonės įgavo drąsos atsiskleisti, kalbėtu kur skauda darbuojantis bažnyčios gyvenime. Na, o norinčių ilgiau pašnekėti kažkuriuo klausimu,- prašoma raštu išdėstyti mintis ir jas perduoti moderatoriams. Tai parodo, kad labai branginame ir žmonių norą būti išgirstais, ir visų labai brangų laiką.

 

 

Žmonės dalindamiesi apie misionieriavimą išsakė skaudulius, kai bažnyčioje laisvai prisiėmę vienokią ar kitokią pareigą savo parapijose, pradėdavo jausti spaudimą iš dekanatų ar vyskupijų centrų. Pareikalaujama iš savanorių kaip iš etatinių darbuotojų, visiškai neatsižvelgiama į parapijų galimybes. Keliami reikalavimai, kiekybinės kartelės skatina konkurenciją tarp parapijų. Atlikti konkrečių parapijų darbai priskiriami kaip dekanatų nuopelnai... Aktyvūs žmonės, patyrę pažeminimus iš kunigų ir bažnytinių institucijų darbuotojų nebenori imtis net menkiausios pareigos savo bažnytinėje bendruomenėje...

Moderatoriai džiaugiasi, kad Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebono palaikomi, žmonės atranda gyvą bendruomenę, atgauna sielos ramybę, džiaugsmą ir norą vėl darbuotis dėl Dievo ir Bažnyčios laisvėje pagal galimybes. Kiekvienas parapijoje esame vienodai vertingas, mylimas ir brangus. Kiekviena maldos iniciatyva, savanorystė yra branginama ir vertinama. Neužkraunamos nepakeliamos naštos, kad žmonės prarastų gyvenimo džiaugsmą kovodami dėl savo parapijos. Nėra lygių ir lygesnių, nėra mylimiausių ir mažiau mylimų... Esame visi vienodai mylimi Dievo vaikai.

Kiekviena bendruomenė turi skirtingas galimybes, skirtingus prioritetus ir renkasi savo kelią, kurį vienija bendras tikslas. Keliai ir galimybės visų parapijų yra labai labai skirtingi. Natūralu, kad tarp žmonių kyla ir nesutarimų, ir nuomonės išsiskiria, bet visi norintys darbuotis, puikiausiai atranda savo vietą mūsų Bažnyčioje ir be baimės prisiima atsakomybes žinodami, kad nebus suversta nepakeliama našta. Kai patys žmonės laisvai pradeda jausti pareigas už prisiimtas atsakomybes misijoje ir tai kyla iš vidaus,- bendruomenė laisvai ir džiaugsmingai auga Dievo meilėje.

 

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

parengta moderatorės Genovaitės Matusevičienės