į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-04-27 Motinų maldoje judėjimo mamos sulaukė svečių iš Panevėžio

„Pažvelkit į jį ir pralinksmėkit, –

niekad jums gėdos nereikės kęsti.“

(Ps 34,6)

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos Motinų maldoje judėjimo mamos sulaukė svečių iš Panevėžio Alfonso Lipliūno katalikiškos progimnazijos. Šios ugdymo įstaigos mokiniai kasmet švenčia Krikščioniškųjų vertybių dieną. Kotrynietė sesuo Kristina Zita Mikalauskaitė kartu su 5b klasės auklėtoja, anglų kalbos mokytoja Rita Repšiene šią dieną nusprendė praleisti Kėdainių mieste.

Parapijos Motinų maldoje judėjimo mamos tik atvykusius svečius pakvietė į Šventąsias Mišias, kuriose mokiniai jungėsi prie giedančių mamų šlovindami Viešpatį.

 

 

Penktokai, kartu su parapijos Matinų maldoje mamomis, susirinkę į parapijos namus, pasivaišinę arbata, ieškojo Krikščioniškųjų vertybių atspindžių savo varduose.

 

 

Pasidžiaugėme, kad Kėdainių miestas yra tikrai iškalbingas. Net Dieviškųjų dorybių (Tikėjimo, Vilties ir Meilės) simbolius galima jame atrasti, kad mokiniai lengviau juos atpažintų ir įsimintų.

 

 

Prie šalia Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčios Nevėžio upėje esančio laivo „Vėtra“, sustoję su vaikais prisiminėme apaštalus, kurie buvo žvejai. Pasidžiaugėme, kad visi esame tame pačiame Viešpaties laive…

Atsisveikindamos su mokiniais, parapijos mamos juokavo, kad kitais metais, jei būdami šeštokais vaikai norės vėl sugrįžti į Kėdainius,- galėsime drąsiai pasakyti, kad ši diena pavyko.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Vikos Makaveckienės