į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-05-20 Šeštosios Sinodinio kelio temos „Autoritetas ir dalyvavimas, sprendimų priėmimas“ baigiamasis moderatorių posėdis

„Ne jūs mane išsirinkote,

bet aš jus išsirinkau ir paskyriau,

kad eitumėte, duotumėte vaisių

ir jūsų vaisiai išliktų, –

kad ko tik prašytumėte Tėvą mano vardu,

jis visa jums duotų.“

(Jn 15.16)

 

Gegužės 20-ąją, Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos moderatorių komanda rinkosi į Šventąsias Mišias dėkoti Viešpačiui užbaigiant šeštąją Sinodinio kelio temą „Autoritetas ir dalyvavimas, sprendimų priėmimas“.

 

 

„Jėzaus mokiniams vakar, šiandien ir visada vienintelė valdžia yra tarnavimo valdžia, vienintelė galia – kryžiaus galia pagal Mokytojo žodžius.“ (Popiežius Pranciškus)

 

Po Šventųjų Mišių parapijos Sinodinio kelio moderatorių komanda susirinkusi parapijos namuose aptarė šeštosios temos „Autoritetas ir dalyvavimas, sprendimų priėmimas“ išryškėjusias mintis, kurias išgirdo atvirai išsakytas grupelėse ir iš pavienių asmenų. Numatė tai, ką perduos arkivyskupijos komandai.

Kalbant pirmuoju klausimu apie bažnyčios autoritetą pasauliui,- išryškėjo, kad žmonės negali matyti kardinaliai skirtingo dvasininkų gyvenimo nuo to, ką jie skelbia. Nesant pačio dvasininko liudijimo,  skelbiami Evangelijos žodžiai, lieka tik atsakomybės suvertimas bendruomenei, kuri pavyzdžio nematydama nemato prasmės ir veikti.

Kad bažnyčia būtų autoritetas pasauliui, pirmiausiai jos vadovas turi būti autoritetas savo bendruomenei.

Tik uždegančio, tarnaujančio, besiaukojančio Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebono dėka daug parapijiečių sakosi išlikę bažnyčioje. Mes patys būtume tik sekmadienio Šv. Mišių dalyviai, liudija ir patys moderatoriai. Parapijos klebonas vadovaujasi tiesiakalbiškumu, drąsa, apdairumu, pagarba ir meile.

Parapijos maldos grupės ir grupelės atranda savo maldos ir veiklos sritis, kuriose prisiima atsakomybes suderindamos su parapijos vadovu. Parapijos šventėse, renginiuose jau nusistovėjusios pačių prisiimtos atsakomybės, kylančios iš vidaus vienija ir augina  bendruomenę.

Po kiekvienos šventės ar renginio visuomet vyksta tiek grupėse, tiek su parapijos klebonu aptarimas sėkmių ir tobulintinų vietų.

 

 

Na, o negalėjusieji keliauti su savo parapija yra kviečiami Birželio 1 d., trečiadienį, 19:00 val. į Katalikų bendruomenės „Gyvieji akmenys“ atvirą Dievo šlovinimo susirinkimą – SINODINIS KELIAS. AUTORITETAS IR DALYVAVIMAS, SPRENDIMŲ PRIĖMIMAS

 

Susitikime gyvai - Papilio g. 5, 3 aukšte, o negalintys YouTube https://www.youtube.com/watch?v=EVuJGsytMrw

 

Kviečiame visus, kurie neturi galimybės dalyvauti sinodinėse grupėse savo parapijose, sinodinę kelionę keliauti su Gyvaisiais akmeninis nuotoliniu būdu. Po bendrosios dalies vyks sinodinės grupelės. Prisijungimas į grupeles:

https://us02web.zoom.us/j/84748028030...

Meeting ID: 847 4802 8030

Passcode: 381835

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės