į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-06-12 Švenčiausios Trejybės atlaidai

„Visa, ką Tėvas turi, yra ir mano,

todėl aš pasakiau,

kad ji ims iš to, kas mano,

ir jums tai paskelbs.“

(Jn 16.15)

 

Susirinkę atlaidų dieną vaikai ir jaunimas susėdę Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčios šlaite prie Marijos, prieš Šventąsias Mišias dar kartą prisiminė atlaidų prasmę.

Su mažaisiais buvo aptarta Išpažinties eiga, kad nuėjus nepasakyti, - atėjau Išpažinties antrą kartą… Įsiminimui buvo padalinti Išpažinties eigos lapai. Su mažaisiais ir visais kitais susirinkusiais,- aptarta ir škaplieriaus prasmė. Škaplieriai mažiesiems kartu su rožynais bus uždėti liepos septynioliktąją. Vaikams buvo vaizdžiai parodyti škaplieriai ir paaiškinta, kokie jie būna prekyboje.

 

 

Švenčiausios Trejybės atlaidų dieną palaiminimui ir maldai nuo ryto bažnyčioje buvo išstatyta palaimintojo arkivyskupo ir kankinio Teofiliaus Matulionio relikvija. Po 12 valandos Šventųjų Mišių ja susirinkę maldininkai buvo palaiminti. Po palaiminimo relikvija visi rikiavosi Eucharistinei procesijai aplink bažnyčią.

 

 

Po atlaidų parapijos namuose Agapėje, vaikai ir jaunimas dalinosi klebono palaimintu pyragu, su visuomet šalia jų esančiomis Motinos maldoje judėjimo mamomis, džiaugsmingai jų laukiančiais kartu giedoti bažnyčios choristais ir vadove Gintare Brazinskiene; Povilo Lukšio šauliais ir vadovu Arvydu Ašmontu. Šauliams jaunimas ne tik žodžiais yra svarbus. Besimeldžiančius šauliukus neretai matome ir savo bažnyčioje.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Gedimino Karlos ir Vikos Makaveckienės