į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-06-19 Devintinių iškilmė

„Tebūna pašlovintas Dievas Aukščiausiasis...“

(Pr14.20)

 

Birželio 19-osios sekmadienį, Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bendruomenė šventė Švč. Kristaus Kūno ir Kraujo iškilmę (Devintines).

Devintinės, arba Kristaus kūno ir kraujo šventė, minima kitą sekmadienį po Švenčiausiosios Trejybės iškilmės, kad būtų matomas šis glaudus ryšys. Per nuolatinį Eucharistijos priėmimą esame kviečiami gyventi Švč. Trejybės vienybėje ir gauname malonę tą išpildyti.

Viešpats duoda save kaip duoną, nes nori būti su mumis ir mažuose kasdieniškuose dalykuose, ir atsiliepti į svarbiausius mūsų poreikius.

 

 

Devintinių Šventosiose Mišiose Šventojo Rašto skaitinius skaitė Motinų maldoje judėjimo ir Marijos legiono atstovės. Giedojo Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčios choras vadovaujamas Gintarės Brazinskienės.

 

 

Devintinių iškilmės pabaigoje Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčioje toliau tęsėsi procesija su Švenčiausiuoju Sakramentu vadovaujant parapijos klebonui, kuris tikintiesiems priminė, kad bus aplankomi keturi altoriai. Svarbu keliauti su Kristumi ir varge, ir džiaugsme, žvelgti su Juo į savo širdį, išbūti meilėje, laikytis Jo įsakymų. Juk visi esame Viešpaties, – visi, kurie ėjome šį kelią su tikėjimu, su Dievo besiilginčia širdimi. Procesija užbaigta Švenčiausiojo Sakramento pagarbinimu ir palaiminimu.

 

 

Po Šventųjų Mišių parapijos jaunimas kartu su Motinos maldoje judėjimo narėmis išvyko į Nakvynės namus nešini maistu vargstančiųjų kūnams ir sieloms.

„Adoruodami Kristaus Kūną ir Kraują prašykime jį širdyje: „Viešpatie, duok man kasdienės duonos, kad galėčiau eiti pirmyn, ir pasotink mane savo buvimu!“. Tegul Mergelė Marija moko mus garbinti gyvąjį Jėzų Eucharistijoje ir dalytis juo su savo broliais ir seserimis“, – birželio 19 d. vidudienio susitikime sakė popiežius Pranciškus. (RK / Vatican News)

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Gedimino Karlos