į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-06-26 13 Eilinis sekmadienis bažnyčioje

Jėzus leidžiasi į kelionę, ir mes keliaujame paskui Jį. Visi keliaujame, vedami Šventosios Dvasios, visi kalbame meilės kalba…

Mums reikia širdies laisvės, kuomet mylime, nes mūsų širdies centras yra meilė Kristui. Mums reikia akių laisvės, kad mokėtume kontempliuoti grožį, bet nesusiviliotume laikinomis gėrybėmis. Reikia rankų ir kūno laisvės, kad suvoktume, jog Dievas mums tai dovanojo tam, kad priimtume ir dovanotume gailestingumą, mokėtume pajusti švelnumą ir užuojautą, apkabinti ir priglausti, parodyti savo meilę. Juk iš tiesų tik meilė įgalina mus tarnauti ir tik laisvė tą tarnystę daro tikra, autentiška.

Viešpats mums paskyrė dalią savo karalystės šlovėje. Kasdienė malda, dėmesingumas Šventajam Raštui ir sakramentų malonė testiprina mus šioje kelionėje,- kalbėjo parapijos klebonas homilijos metu.

Po Šventųjų Mišių parapijos klebonas prie altoriaus pakvietė Dalios ir Marijono Urbonavičių šeimą. Visiems susirinkusiems buvo pristatyta, kad birželio 24-ąją, Kauno arkivyskupijos dangiškojo globėjo šv. Jono Krikštytojo Gimimo dienos proga, ši graži šeima apdovanota Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo aukščiausiu arkivyskupijos garbės apdovanojimu – Šiluvos Dievo Motinos medaliu – už nuoširdų dalyvavimą Kėdainių Šventojo Jurgio kankinio parapijos gyvenime, aktyvų įsijungimą į parapijos Carito veiklą ir asmeninį gyvo tikėjimo liudijimą. Didžiausias nuopelnas yra krikščioniškai užauginti vaikai, kurie taip pat liudija savo tikėjimą,- kalbėjo parapijos klebonas.

Nuoširdžiausi sveikinimai gerbiamiems Daliai ir Marijonui Urbonavičiams palydėti kartu su choru giedant giesmę Ilgiausių metų. Sveikinimai toliau tęsėsi Agapėje parapijos namuose.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės