į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-09-04 Sekmadienis su vokalinės ir vargoninės muzikos koncertu

„Tebūna Viešpaties, mūsų Dievo, malonė su mumis:

padaryk mums sėkmingą mūsų rankų darbą –

padaryk sėkmingą mūsų rankų darbą!“

(Ps 90.17)

 

Parapijos Motinos maldoje judėjimo grupės mamos, besirengiančios švęsti savo parapijos maldos grupės įkūrimo trečiąsias metines sulaukė svečio. T.y. mamos trokštančios Šėtos parapijoje taip pat įkurti Motinos maldoje judėjimo maldos grupę.

Kol Viešpats išpildys jos troškimą, mama Donata su savo dukryte Daniele ryžtasi kassekmadienį melstis kartu su mūsų parapijos mamų bendruomene ir laukti Viešpaties malonės.

 

 

Šventąsias Mišias aukojęs parapijos klebonas homilijos metu kalbėjo, kad joks mūsų prisirišimas netgi prie šeimos, negali būti svarbesnis už atsidavimą Dievui. Jėzaus mokinys dažnai turi atlaikyti savo šeimos spaudimą, tačiau nepaliauti jos mylėjęs. Jei norime sekti Jėzumi iki galo, turime apsvarstyti kiek mums tai atseis… Jei pajuntame, kaip sunku būti Jėzaus mokiniu, vadinasi esame gerame kelyje. Tai tas pats kelias, kuriuo Jėzus kopė į Kalvariją. Klebonas drąsino nebijoti tuo keliu eiti ir būti kaip Jėzus. Dievas yra ištikimas, Jis niekada mūsų nepaliks vienų dorotis su sunkumais. Nors sekti Jėzumi mums kartais daug kaimuoja, mes esame mokiniai, kurių mokytojas visuomet yra su jais. Mums padeda Šventoji Dvasia, Jos galia neišsemiama.

 

 

Po 12 val. Šv. Mišių, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentai susirinkusius maldininkus pakvietė į įspūdingą vokalinės ir vargoninės muzikos koncertą. Koncerte skambėjo lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai. Koncertavo: Gabija Utaraitė (sopranas), Dovilė Pavilionytė (mecosopranas), Kajus Rudžionis (baritonas/ vargonai).

 

 

Studentai po koncerto ypatingai dėkojo už šiltą priėmimą Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebonui ir džiaugėsi, kad galėjo susipažinti su Kėdainių miestu švenčiančiu 650-metų gimtadienį ir patys sudalyvauti daugelyje mieste vykusių renginių.

Šis koncertas tai netikėta dovana miestui ir parapijiečiams.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Gedimino Karlos