į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2023-04-02 VIEŠPATIES KANČIOS (VERBŲ) SEKMADIENIS

„Todėl ir Dievas jį išaukštino“

(Fil 2.9)

 

Verbų sekmadienį Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos bendruomenė iškeliavo Didžiosios savaitės keliu į Velykas. Daugelyje Europos šalių ši šventė vadinama Palmių sekmadieniu.

Verbų sekmadienį kunigas aukodamas Šv. Mišias vilki raudoną arnotą, kuris simbolizuoja - kainą, kurią jis sumokėjo už mūsų atpirkimą.

Nuostabius palmių lapus ir kalijų žiedus bažnyčios puošybai padovanojo MB „Dangiškų gėlių“ savininkė Danguolė Savicienė.

 

 

Iškilmingoje Šv. Mišių liturgijoje Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebonas pašventino verbas.

Bažnyčios Didžiajam chorui vadovaujamas Gintarės Brazinskienės giedant giesmę „Kristau, Tu – Garbės Karalius“, buvo einama iškilminga procesija.

 

 

Jėzus iš meilės mums nusileido į pačias tamsiausiais ir skausmingiausiais žmogaus egzistencijos gelmes, tad ir mes negalime likti abejingi kitų skausmui. Mums parodyta beribė meilė mūsų akmenines širdis turi paversti jautriomis širdimis, sugebančiomis atjausti. Apleistasis Kristus prašo mylėti jį kituose apleistuose žmonėse. Kiekviename vargstančiame, kenčiančiame ir apleistame žmoguje jis mus prašo matyti jį, Apleistąjį.

 

 

Lydėkime Viešpatį Jėzų su tikėjimu ir meile. Mokykimės iš mūsų Motinos, Mergelės Marijos, kuri sekė paskui savo Sūnų širdies artumu, buvo viena siela su juo ir, net to nesuprasdama, kartu su juo visiškai atsidavė Dievo Tėvo valiai. Tegul Dievo Motina padeda mums išlikti arti Jėzaus, esančio kenčiančiuose, atstumtuose, apleistuose žmonėse.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės