į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2023-04-09 VELYKŲ ŠV. MIŠIOS

„Jo ištikima meilė amžina“

(PS 118.2)

 

Velykos – viena gražiausių ir svarbiausių pavasario švenčių, kurios su nekantrumu laukia ir maži, ir dideli. Velykos – pati didžiausia ir svarbiausia krikščionių šventė. Ji turi ir gilias Senojo Testamento tradicijas, susijusias su pavergtos tautos išvedimu iš nelaisvės. Avinėlio kraujas savo galia sustabdė besiartinančią mirtį. Tai galimybė žmogui išeiti iš savo dvasinės vergovės, pereiti iš tamsos į šviesą.

 

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje nuo ankstyvo ryto besirenkančius maldininkus skambiomis Velykų giesmėmis pasitiko Giesmių ir romansų ansamblis prie Kėdainių Kultūros centro vadovaujamas Kęstučio Volkaus.

Šventų Velykų rytmetį, skambant Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčios varpui, tris kartus apie bažnyčią buvo einama procesija, Didžiajam chorui traukiant giesmę „Linksma diena mums nušvito“ ir aukojamomis Šventosiomis Mišiomis buvo išreiškiamas Dievo Sūnaus – Kristaus pergalės prieš mirtį džiaugsmas.

 

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebonas susirinkusiems maldininkams perskaitė Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo Velykų sveikinimą.

https://kaunoarkivyskupija.lt/index.php?id=140&nid=11662

Pavasaris ir Šv. Velykos, regis, neatsiejamas duetas – tiek vienas, tiek kitas žavi gyvybe, spalvomis, gera nuotaika. Velykų Šventosios Mišios baigėsi margučių pašventinimu. Susisrinkusieji džiaugėsi suneštų margučių, simbolizavusių Prisikėlimo šviesą, išraižytų raštų spalvomis. Velykos – Kristaus Prisikėlimo šventė – tepadeda mums dar kartą priartėti prie amžinojo Gėrio šaltinio, geriau pažinti savo tautos dvasinių vertybių klodus, tepaskatina prisidėti savo kūrybiniu darbu, prie jų puoselėjimo ir išlaikymo.

 

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės