į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Motinos maldoje
2022-07-10 15 Eilinis sekmadienis

„Šlovinsiu Dievo vardą giesme,

aukštinsiu jį ir dėkosiu.“

(Ps 69,31)

 

Liepos 10-ąją dieną Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos Motinos Maldoje judėjimo mamos rinkosi į ryto Šventąsias Mišias maldai už pas Viešpatį iškeliavusį mamos Vikos tėvelį, jo laidotuvių dieną ir mamos Ilonos tėvelį, minint jo mirties metines. Mamos šlovino Viešpatį už nuostabų parapijos klebono pavyzdį ir meldė  Dievo palaimos visų mamų  šeimoms.

Šį sekmadienį maldininkai rinkosi prie palaiminimui ir maldai išstatytos palaimintojo arkivyskupo ir kankinio Teofiliaus Matulionio I-ojo laipsnio relikvijos.

 

 

Homilijos metu parapijos klebonas susirinkusiems kalbėjo apie kilniai pasielgusį samarietį. Norint daryti tai kas teisu, reikia drąsos ir nuolankumo. Jėzus tą patį sako ir mums, kad eitume ir taip pat darytume...

 

 

Susirinkusios kassekmadieninei maldai už savo vaikus, Motinos maldoje judėjimo mamos susėdo prie Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčios ant kalnelio prie kryžiaus. Mamos džiaugėsi lyg ant kilimo galėdamos vaikščioti po tobulai nušienautą šventorių. Šiais metais žolė ypač auga greitai ir šventoriaus priežiūra labai laukia parapijiečių mylinčių rankų... Vėlgi pačios nuoširdžiausios padėkos Astos ir Valdo Smulskių šeimai, gyvenančiai tarnystės dvasia ir liudijimo perdavimu savo vaikams. Padėkos už pastangas perteikti vaikams gyvenimo aistrą, sužadinti juose troškimą atrasti savo pašaukimą ir priimti didžiąją misiją, kurią Dievas jiems yra numatęs. Ypač didžiuojamės jų sūnumis Luku ir Jonu, šią savaitė nušienavusiems šventoriaus kalnelį. Motinos maldoje judėjimo narės taip pat rinkosi ir talkai: Ilona, Gitana ir Genovaitė nuplovė kunigų kapelius. Albertas rūpestingai prižiūri šalia bažnyčios esantį sklypą.

Susirinkusios mamos aptarė ir vakarykštę kelionę į Žemaičių Kalvarijos atlaidus ir nusimatė tolimesnes veiklas parapijoje, prisiimdamos konkrečias atsakomybes, kad mūsų Bažnyčia išties spindėtų gyvybe.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Aurimo Budrio