į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Parapijos jaunimas
2021-04-29 Parapijos sutvirtinamieji susitikime - UŽTVIRTINK

„Žiūrėkite, kokia meile apdovanojo mus Tėvas:

mes vadinamės Dievo vaikai – ir esame!

Pasaulis nepažįsta mūsų, nes ir jo nepažino.”

 

1 Jn 3.1

 

Balandžio 29-ąją, Šventoji Dvasia suvedė abiejų Kėdainių miesto Katalikų bažnyčių Sutvirtinimo sakramentui besiruošiantį jaunimą, kaip brolius ir seseris į bendrą nuotolinį renginį „UŽTVIRTINK”.

Svarbiausias mūsų vienybės pagrindas yra buvimas viena bendruomene, gyvenančia per Kristų, su Kristumi ir Kristuje, - sako popiežius Pranciškus.

 

 

Parapijos sutvirtinamųjų atliepas po renginio

 

Iš tiesų pradžioje buvau kiek skeptiškai nusiteikus ir nežinojau, ko laukti iš šio renginio, tačiau jis man labai patiko! Sužavėjo profesionalus ir jaunatviškas bendravimas, pozityvus požiūris, sugebėjimas įtraukti ir sudominti. Galiu tik labai pasidžiaugti mūsų grupelės moderatoriais Kotryna bei Edvinu, jie tikrai šaunuoliai! O pats renginys sužavėjo tyrimu, nuoširdumu, ko šiuolaikinei mūsų visuomenei manyčiau labai trūksta. Tad norėčiau padėkoti visiems kartu ir kiekvienam atskirai už tokį nuostabų renginį.

Laura


 

Viskas atrodė jaunatviškai, buvo įdomu. Daug gerų ir malonių žmonių. Visi mandagūs, matosi, kad  renginiui tikrai buvo ruoštasi. Smagu, kad yra tokių renginių.

 

Jogaila


 

Man visas renginys labai patiko. Nežinau ką išskirti… Labai patiko vedėjas, kuris smagiai pravedė renginį. Patiko Saulės liudijimas labai gražus. Viktorinoje buvo labai įdomūs klausimai.

Kotryna


 

Labiausiai iš renginio įsiminė Saulės puiki istorija apie atsivertimą į religiją ir tai kaip ji turėjo susidurti su priešiškai (religijos klausimu) nusiteikusiais ... Taip pat pačio renginio vieta buvo labai gražiai paruošta. Puiki ikonografija.

Tomas


 

Labiausiai patiko kun. Martyno kalba: nuoširdus, atviras pasakojimas apie jo gyvenime susiklosčiusias aplinkybes. Taip pat, labai patiko ir didelį įspūdį paliko Saulės liudijimas: toks žemiškas ir jautrus pasakojimas. Klausiau net sustingusi ir, atrodo, šiurpuliai per kūną net lakstė. Apskritai, labai patiko man šis renginys. Ačiū Jums labai.

Karolina


 

Labausiai patiko kaip kunigas atsakinėjo į klausimus.

Erikas


 

Man labai patiko, kad buvo galima užduoti klausimus kunigui ir patiko, kad visą susitikimą buvo smagu ir įdomu klausyti.

 

Ugnė


 

Man labai patiko vedėjas. Labai šiltas, smagus bendravimas, juokeliai.

Smiltė


 

Man labiausiai patiko renginio vedėjas bei kunigo kalba. Tai pat, buvo labai smagu atlikti užduotis grupėse.

Emilija


 

Labiausiai patiko renginio vedejas, nes buvo labai linksmas,  aktyvus. Taip pat labai patiko dirbti grupėse, nes grupėje taip pat linksma buvo ir patiko kun. Martyno kalba.

Mantas


 

Man labiausiai patiko pokalbis su kunigu ir kaip buvo keičiami kadrai, vedėjas taip buvo labai šaunus.

Dovilė


 

Man labiausiai įsiminė Saulės kalba ir viktorina.

Matas


 

Pirmiausia patiko pačio renginio formatas ir perėjimai iš grupelių į bendrus pasakojimus. Moderatoriai atliko puikų darbą, laikas visiškai neprailgo. Iš pasakojimų įstrigo labiausiai Saulės pasakojimas, kuris buvo labai jautrus ir įdomus, manau turėjo paliesti kiekvieno širdį. Taip pat, patiko kunigo Martyno laisvumas, jaunatviškumas ir jo kalba, kuri buvo laisva, nevaržoma, kitokia… Ačiū už renginį, kaip ir minėjau renginys patiko, moderatoriai ir vedėjas atliko puikų darbą, viskas atrodė labai laisvai ir įdomiai.

Mantas


 

Man labiausiai įsiminė vedėjas, kuris sugeba prajuokinti kitus. Labai patiko ir įsiminė viktorina.

Rojus


 

Nuotrauka paimta iš KAJC facebook paskyros

 

Apie renginį galima skaityti:

https://kaunoarkivyskupija.lt/index.php?id=140&ncid=2&nid=9245

 

 

Parapijos moderatorių širdies išsiliejimai

 

 

Renginį „Užtvirtink“ būtų sunku nustelbti gera nuotaika ir visų dalyvių bei organizatorių šypsenomis, nuoširdumu - dėl to jis paliko tokį šiltą įspaudą širdyje!

Buvimas moderatore, savanore, mentore iš tiesų kaskart teikia patį didžiausią džiaugsmą dalintis, duoti, dovanoti. Tiesiog būti. Geriausias jausmas yra būti dėl kito ir kitam. Šis kartas - ne išimtis! Buvo tikrai nuostabu moderuoti sutvirtinamųjų grupelę, susipažinti su jaunuoliais. Tačiau visiškai nauja patirtimi tapo dalijimasis savo tikėjimo liudijimu, kuriuo, labai viliuosi, Šventoji Dvasia pasibeldė į bent kelių žmonių širdis.

Be to, teko laimė susipažinti su šio renginio sumanytojais ir organizatoriais Agne, Monika bei Andrium, Kajc’e kuriančiais pačią jaukiausią atmosferą, taip pat ir su kunigu Martynu - tikru įkvėpimu, laužančiu stereotipinius standartus. Noriu padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šio renginio įgyvendinimo, ypač Kajc’ui, abiejų parapijų katechetėms, visiems moderatoriams, kunigui Martynui bei, žinoma, sutvirtinamiesiems! Be jų juk nieko nebūtų įvykę!

Taigi, taip jau būna, kad pati, pasiryžusi dalintis, jaučiuosi lyg būčiau apdovanota trigubai - tokia malonė yra būti.

 

Saulė


 

Šiame pandemijos laike mane renginių gausybė nuotoliniu būdu, vykstančių internete vargina. Ir ne tik mane,- išvargęs ir jaunimas.

Tiesą pasakius, nesitikėjau tokio rezultato...

Turiu pripažinti, kad renginys mane tiesiog „įtraukė ir uždegė″. Tikrai labai patiko šis susitikimas su jaunimu griaunantis stereotipus, kad bažnyčia - tik senyvo amžiaus žmonėms. Manau, jaunimas turėjo galimybę patys tuo įsitikinti, ypač, kai liudijimais dalijasi jų bendraamžiai: Saulė, kurią jie mato giedant mūsų bažnyčioje, bei mūsų dekanate tarnaujantis dar visai neseniai mokyklos suole sėdėjęs kunigas Martynas.

Viskas vyko taip atvirai, jautriai, kartu paprastai ir smagiai su humoro nestokojančiu vedėju. Labai džiaugiausi būdama komandoje su jauna mūsų parapijiete - moderatore Monika. Monika  prieš keletą metų pati buvo mano Alfa kurso sutvirtinamųjų pasiruošimo gretose,  o dabar tiesiog puikiai, labai atsakingai nešė atsakomybę už savo grupelę... Ačiū visiems, prisidėjusiems prie šio renginio organizavimo.

 

Aušra


 

Nors keletą metų talkinu pasiruošimo darbuose su sutvirtinamaisiais, esu lydėjusi ir į Šventosios Dvasios ir lytiškumo renginius, bet tikrai man buvo netikėtas šiame pandemija paženklintame laike,  parapijos katechetės pakvietimas dalyvauti renginyje „Užtvirtink”.

Net nenumaniau, kad tiek daug jaudulio bus iki renginio po moderatorių nuotolinio susirinkimo. Tikrai labai daug nežinios buvo ir kaip viskas bus...

Visas rūpestis, jaudulys tiesiog dingo po Saulės liudijimo.

Vika


 

Renginys buvo tikrai labai įdomus. Manau, kad kiekvienam iš sutvirtinamųjų jis buvo naudingas. Renginio metu, būnant moderatore, buvo įdomu kalbėtis su sutvirtinamaisiais, išgirsti jų mintis ir nuomones. Maldų kūrimas buvo labai natūralus bei kupinas emocijų, o Saulės liudijimas atnešė labai didelę ramybę širdžiai.

Monika


 

Tos dienos labai lauki ir ji ateina. Giliai širdyje dėl tos dienos labai jaudiniesi, bet tuo pačiu ir ja džiaugiesi. Dienos kaip ši... Ketvirtadienis - savaitės diena, kuri manęs nepalieka praktiškai nei viename svarbesniame gyvenimo žingsnyje. Dažniausiai to nepastebiu, į tai sureaguoju ne taip stipriai. Bet, matyt, šis ketvirtadienis tikrai privertė susimąstyti. Svarbiosios dienos jaudulio lūžio taškas persekiojo nuo paryčių. Visomis mintimis ir siela jautėsi tas “įsijungimas” į tai kaip viskas bus, kaip išgyvensime tai, kas neabejotinai be galo gražu ir tyra...

 Kaip dabar pamenu visas pirmąsias renginio akimirkas. Mūsų visa grupelė kraštiečių, iš dviejų miesto parapijų susijungę bendram tikslui - padėti tų pačių parapijų sutvirtinamiesiems labiau pažinti vieniems kitus, pasidalinti juos aplankiusio dvasiškumo jausmu, kartu žengti dar vieną žingsnį iki krikščioniškosios brandos - Sutvirtinimo sakramento. O tada užplūdo ir daugybės jausmų lavina. Visų pirma netrūko juoko ir šypsenų. Tai lydėjo paprasti, malonūs pokalbiai, bendruomeniškumas, pastangos vieniems dėl kitų. Paprastas ir nuoširdus pokalbis su kunigu Martynu, žadą atėmusi Saulės kalba, darbas grupėse, pažinti nuostabūs gražiausias vertybes puoselėjantys žmonės.

 Ir mūsų buvo daug, o mes iš skirtingų vietų susirinkome vedini vieno gražaus tikslo, vieno projekto, vienos šventės, kuri tądien tapo kūnu. Tikiu, kad kiekvieno iš mūsų širdyse nugulė bent po dalelę tos dvasios, kurią visi kartu sukūrėme. Žinau, kad tądien atsidūriau ten, kur man ir buvo vieta. Iš tos dienos išsinešiau daug neįkainojamos patirties, nuostabių pažinčių, gražių žodžių, šilčiausių mūsų visų sukurtos bendros maldos eilučių.

Kelių savaičių pasiruošimas, planavimas, ilgi aptarimai, visų detalių sustygavimas pagimdė patį gražiausią vaisių. Mano gyvenimo istorijoje nugulė dar vienas įsimintinas ketvirtadienis. Ir būtent šis padėjo pilnai įsitikinti, kad ši savaitės diena mane pasirinkusi ne šiaip sau. Tvirtai tikiu, kad tai vienas iš Dievo veikimo momentų apie kuriuos kaip tik diskutavome su visais renginio moderatoriais, kuriuos drąsiai galiu vadinti kolegomis, didingos ir kilnios kelionės Draugais. Ačiū už visas tas išgyventas akimirkas. Jomis didžiuojuosi, jas gerbiu ir tikrai niekada negalėsiu pamiršti.

 

Klaudija


 

DĖKOJU!

 

Pirmiausiai dėkoju Dievui, nes tik Jo malonės dėka, moderatoriais įsipareigoję būti žmonės, - išties galėjo jais būti tą laiką…

 

Dėkoju Kėdainų Šv. kankinio Jurgio parapijos klebonui už pastovų Tėvišką rūpestį parapijos jaunimu. Už pastovias paieškas jaunimo, kad tik jis ruoštųsi ir priimtų sakramentus. Už pastovų palaikymą, supratimą, maldas…

 

Dėkoju KAJC šauniai komandai ir vadovei Agnei Nazarenko už profesionalų vadovavimą ir kompetetingą renginio organizavimą, kuris pranoko visų lūkesčius. Už valgomas dovanas ir neregimas, - kuriomis buvo prikamšytos visų dalyvių širdies kišenėlės…

 

Dėkoju kunigui Martynui Povylaičiui SC, kuris drąsiai, paprastai, jautriai ir žemiškai atsakinėjo į jaunimo klausimus. Atsakinėjo taip, kad net ,,bobutės” būtų supratusios…

 

Dėkoju Saulei Balsytei, kuri sutiko ne tik liudyti, bet ir tvirtai šaknis įleido Viešpatyje apsisprendimu už parapiją…

 

Dėkoju mūsų Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos maldos grupėms, kurios šią dieną adoracijoje meldėsi už parapijos jaunimą, ypač sutvirtinamuosius…

 

Dėkoju Kėdainių Povilo Lukšio šaulių kuopai ir vadovei Kristinai Župerkienei už adoravimą renginio metu ir pačių krikščioniškai atsakingą jaunosios kartos auginimą…

 

Dėkoju Aušrai, Vikai, Saulei, Klaudijai, Monikai, kurios nedvejodamos pasakė TAIP dėl renginio moderavimo…

 

Dėkoju savo šeimai, - vyrui Mindaugui už aprūpinimą technologijomis ir pagalbą; sūnums Mindaugui ir Kristijonui už pastovų jaunimo reikalų IT organizavimą…

 

Dėkoju parapijos ištikimam Draugui, Jurbarko dekanato dekanui kun. Dariui Augliui, - 18 valandą Šventosiose Mišiose malda lydėjusiam mūsų renginį…

 

Dėkoju Kėdainių Šv. Juozapo parapijos katechetei Zitai Kairaitytei ir jos šauniai jaunimo moderatorių komandai už nuoširdų rūpestį ir pasiaukojimą dėl sutvirtinamųjų…

 

Dėkoju kiekvienam sutvirtinamajam sutikusiam dalyvauti renginyje…

                         

UŽTVIRTINTA!

 

Renginys išties buvo apvainikuotas džiaugsmu ir ramybe. Laimingi tie, kurie žino, kad mokinystė paprasčiausiai reiškia gyvenimą, kylantį iš malonės, ir kad malonė paprasčiausiai reiškia mokinystę.

 Ne dėl mūsų nuveikto bendro didelio darbo, asmeninių talentų ar nuopelnų, bet iš Dievo meilės ir Jo malonės esame visi vienodai  mylimi  Dangiškojo Tėvo vaikai.

 

Genovaitė Matusevičienė

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija