į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Parapijos jaunimas
2022-03-13 Jaunimo Kryžiaus kelias ir malda prie palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijos

 „Pasitikėk VIEŠPAČIU ir būk stiprus!

Turėk drąsos ir pasitikėk VIEŠPAČIU!“

(Ps 27.14)

 

Šis antrasis mėnesio sekmadienis sutapo su antruoju gavėnios sekmadieniu, kada Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje maldai išstatoma palaimintojo arkivyskupo ir kankinio Teofiliaus Matulionio relikvija.

Šį sekmadienį popiežius Pranciškus kvietė melsti širdies budrumo, nes tai yra malonė.

Sekmadienio rytas vėl bažnyčioje prasidėjo jaunų žmonių einamu Kryžiaus keliu už taiką ir ramybę savo širdyse, klasėse, bendruomenėse ir Ukrainoje. Meldė išlaisvinimo nuo patiriamų užspaudimų. Meldė savo pačių širdžių perkeitimo, kad gyventume nuolatinio atsivertimo būsenoje į kurią visus mus kviečia Šventasis Jonas Paulius II-asis enciklikoje ,,Veritatis splendor“. Šįkart Kryžiaus kelias buvo apmąstomas pagal Tėvą Pijų. Mastymai buvo palydėti prie kiekvienos stoties skaitomais liudijimais ir visų dalyvių kryžiaus panešėjimu.

Prieš Šventąsias Mišias buvo susėsta dar ir asmeninei maldai prie išstatytos palaimintojo arkivyskupo ir kankinio Teofiliaus Matulionio pirmojo laipsnio relikvijos.

 

 

Apie patiriamą baimę ir džiaugsmą dalinosi sekmadienį prie arbatos puodelio Parapijos namuose susirinkęs jaunimas. Išties dažnai tenka grumtis jauniems žmonėms su užspaudimais. Tenka grumtis su Dievo pasirinkimu tiek šeimose tiek draugų tarpe. Baimė žmogų kausto, paralyžiuoja, padaro mažą ir silpną. Baimė verčia žmogų susitelkti į save. Meldėme drąsos suprasti ką sako Jėzus šiandien mums ir kur Jis mus kviečia. Meldėme drąsos patį Jėzų kviestis į savo gyvenimą kur labiausiai esame žaizdoti. Kristaus kryžius išlaisvina džiaugsmui. Tačiau krikščioniškas džiaugsmas tai ne šiaip pramoga, ne laikinas, praeinantis linksmumas. Krikščioniškas džiaugsmas yra dovana, kurią mums duoda Šventoji Dvasia.

Sutvirtinimo sakramentui besiruošianis jaunimas meldė Šventosios Dvasios vadovauti ateinantį šeštadienį vyksiačioje Alfa Šventosios Dvasios dienoje, kurią jaunimas planuoja išgyventi Vilniuje.

 

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Vikos Makaveckienės