į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Parapijos jaunimas
2023-02-12 6 Eilinis sekmadienis

„Ko akis neregėjo, ko ausis negirdėjo,

kas žmogui į mintį neatėjo,

tai paruošė Dievas tiems, kurie jį myli.“

(1Kor 2.9)

 

Liga yra mūsų žmogiškosios patirties dalis. Tačiau ji gali tapti nežmoniška, jei išgyvenama izoliacijoje ir apleistume, jei jos nelydi rūpestis ir užuojauta.

Kai keliaujama kartu su kitais, normalu, kad kas nors gali pasijusti blogai, tenka sustoti dėl nuovargio ar kokios nelaimės pakeliui. Tais momentais galime pamatyti, kaip keliaujame: ar tikrai keliaujame drauge, ar tik einame tuo pačiu keliu, bet kiekvienas atskirai, rūpindamiesi savo interesais ir palikdami kitus, „kad patys susitvarkytų“. Todėl šią XXXI Pasaulinę ligonio dieną, vykstant Sinodinei kelionei, popiežius Pranciškus kviečia mus visus apmąstyti, kad būtent per pažeidžiamumo ir ligos patirtį galime išmokti eiti drauge Dievo stiliumi, vadovaudamiesi jo artumu, užuojauta ir švelnumu.

 

 

Šį sekmadienį Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebonas susirinkusiems maldininkams kalbėjo apie minimą Lurdo Švč. Mergelę Mariją. Daug dėmesio skyrė Pasaulinei ligonio dienai. Kvietė melstis už visus sergančiuosius, ligonius, gydytojus ir slaugytojus. Klebonas priminė Ligonių sakramento svarbą ir Šventųjų Mišių metu jį suteikė.

 

 

Šį sekmadienį, kaip ir kiekvieną antrąjį mėnesio sekmadienį, nuo ankstaus ryto palaiminimui ir maldai Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje buvo išstatyta palaimintojo arkivyskupo ir kankinio Teofiliaus Matulionio relikvija.

 

 

Na, o parapijos klebono ir jaunimo vadovų širdis džiugina atsakingai besiruošiantis jaunimas Sutvirtinimo sakramentui. Šį kart meilės ugnies pliūpsnis iš Gintaro, kuris negalėjo dalyvauti Sutvirtinamųjų Piligriminėje kelionėje po Vilniaus bažnyčias. Gintaras su šeima atostogauja Airijoje ir siunčia savo krikščioniškų atostogų nuotraukas...

 

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Gedimino Karlos