į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2017 metų
Pasaulinė vargstančiųjų diena

Kun.: Šiandien bendrai, su visa Bažnyčia, esame kviečiami į maldą už vargstančius bei skurstančius mūsų šalyje ir visame pasaulyje.

 

Kristau, išgirsk mus. Kristau, išklausyk mus.

 

Meldžiame už Bažnyčią visame pasaulyje, kad geriau suprastume, ką reiškia būti neturtinga ir vargšams tarnaujančia Bažnyčia. Tegul mums nepristinga drąsos atsiliepti į „vargstančiųjų šauksmą“, mažinti socialinę ir ekonominę neteisybę, kuri veda į skurdą.

 

Meldžiame už valstybės, visuomenės ir verslo vadovus, kad jie atviromis akimis žvelgtų į realius skurstančiųjų poreikius, o savo įtaką naudotų visų gerovei.

 

Meldžiame už mūsų parapijų bendruomenes, kad jos taptų svetingos ir atviros visų žmonių susitikimui, ypač tų, kurie patiria vargą ir skurdą.

 

Meldžiame už mūsų bendruomenės, šalies ir pasaulio vargstančius bei skurstančius. Tebūnie jiems tinkamai pagelbėta maistu ir pastoge, švietimu ir sveikatos priežiūra, tegul jie patiria Dievo meilę.

 

Meldžiame už mūsų parapijos sergančius ir jų artimuosius. Tegul jie nelieka vieniši ir apleisti, bet sulaukia veiksmingos pagalbos ir sustiprinimo maldoje.

 

Meldžiame už mirusius mūsų brolius ir seseris. Tegul bus kam atminti jų gyvenimo kelią, o jie patys teišvysta Dievą pažadėtoje žemėje.  

 

Kun.: Viešpatie, Evangelija visada primena mums iš Tavęs gautas dovanas naudoti Dievo karalystei kurti. Išklausyk šiandienos mūsų maldas, padėk mums atpažinti gautas dovanas ir panaudoti jas visų gerovei, ypač tų, kurie patiria skurdą ir atstumtį. To prašome per Kristų mūsų Viešpatį. Amen.