į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2018 metų
20 Eilinis sekmadienis

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, melskime Dangiškąjį Tėvą, kuris atsiuntė mums tikrąją Dangaus Duoną, kad per ją duotų mums gyvybę ir visokį gėrį, naudingą išganymui.

 

 Išklausyk mus, Viešpatie!

 

Melskime už krikščionių tautą, kuriai išmintis pastatė savo namus ir prirengė vaišes: tedėkoja ji Dievui ir tešlovina Jį, įkvėpta Šventosios Dvasios.

 

Melskime už mūsų šventąjį Tėvą popiežių Pranciškų, mūsų vyskupą Lionginą, mūsų kleboną Artūrą ir visus Viešpaties stalo tarnus; tegu jų kviečiami žmonės pameta paikystę ir teateina į Išminties pokylį.

 

Tesuteikia Dievas valstybių vadovams išminties vesti žmones į teisingumą ir taiką.

 

Tesiunčia dangiškasis Tėvas badaujančioms tautoms kūno maisto; teparūpina sieloms maisto minioms, gyvenančioms be Dievo.

 

Paveskime Dievui vargšus ir ligonius, keleivius, kurių tyko pavojai kelyje, ir visus sielvartaujančius ar gundomus žmones.

 

Tegu mūsų broliai ir seserys, kurie valgė žmogaus Sūnaus Kūną, gauna iš Jo amžinąjį gyvenimą ir garbingą prisikėlimą paskutiniąją dieną.

 

Ir tegu mes, šios bendrijos nariai, pamaitinti gyvąja Duona, nužengusia iš Dangaus, sudarysime vieną kūną gyvendami meilėje ir ramybėje.

 

Kun.: Viešpatie, tesustiprina Tavo tikinčiuosius jų trokštama Tavoji palaima; tesaugo juos, kad nenutoltų nuo Tavo valios ir džiaugtųsi Tavo geradarybėmis. Prašome per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.