į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2018 metų
Šimtmečio visuotinė malda

Viešpatie, mes meldžiamės už visuotinę Bažnyčią, popiežių Pranciškų ir visus ganytojus, kad vestų žmoniją tiesos, tikėjimo ir laisvės keliu.


Viešpatie, apšviesk mūsų valstybės vadovus atsakomybės dvasia, suteik jiems ryžto ir išminties priimant teisingus sprendimus mūsų tautos labui.

Viešpatie, meldžiame Lietuvos kariams ir savanoriams stiprybės, išminties ir sveikatos, saugant mūsų kraštą nuo agresijos, nuo visokių pavojų.

Viešpatie,  mes meldžiamės už taiką pasaulyje ir už kraštus, kur persekiojami krikščionys, už visų tautybių žmones gyvenančius Lietuvoje.

Viešpatie, leisk mus užtarti motinai Marijai, kad visa Lietuva gyventų laisvėje, kad savo darbais mes teiktume garbę Dievui ir Tėvynei.

Viešpatie, mes meldžiamės už mus pačius, kad sekdami Jėzaus pavyzdžiu mokytumėmės pastebėti kenčiančiuosius ir jiems su meile padėti.

Priimk, Viešpatie, Lietuvos Laisvės kovotojų auką, tegu ji tampa laisvos ir kilnios ateities garantu esamoms ir būsimoms Lietuvos kartoms.

Viešpatie, dėkodami už už sugražintą laisvę, meldžiame: neleisk, kad kovotojų už laisvę vardai būtų ištrinti iš mūsų širdžių.

 

Padėk mums išsivaduoti nuo abejingumo, suvienyk mus maldoje, bendrystėje ir vienybėje, pagerbiant laisvės aukas.

Priglausk prie savęs, Viešpatie, ant laisvės aukuro sudėtas aukas, apgaubk juos savo dieviškąja globa ir ramybe.