į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2018 metų
Velykos

                                                                     Velykos


Kun.: Brangūs broliai ir seserys, Krikštu palaidoti ir prisikėlę su Kristumi, kelkime širdis į Tą, kuris užtaria mus Tėvo dešinėje. Visi kartokime:
 
Išgirsk ir pasigailėk, Viešpatie!
  
Melskime už Dievo tautą Bažnyčią, numazgotą Kristaus krauju; teišgirsta visas pasaulis jos giedamą pergalės prieš nuodėmę himną.
 
Melskime už mūsų popiežių Pranciškų, vyskupus, kunigus ir diakonus; tebus visuomet pasiruošę kiekvienam klausiančiam įtikinamai atsakyti apie viltį, gyvenančią krikščionybėje.
 
Melskime už naujus krikščionis, atgimdytus iš vandens ir Dvasios; tetrykšta juose šis gyvybės vanduo amžinajam gyvenimui.
 
Melskime už visas pasaulio tautas ir jų vadovus; Kristaus pergalė teišsklaido neapykantą, teužtikrina santarvę, teįtvirtina taiką.
 
Melskime už vargstančiuosius; tegu prisikėlimo galybė išnaikina badą, pagydo ligonius, apsaugo keliaujančius, apgina persekiojamus krikščionis.
 
Kun.: amžinai gailestingas Dieve, išklausyk maldavimus tų, kurie mirė ir prisikėlė Kristuje; tegul jų gyvenime visi pastebės naujo Dangaus ir naujos žemės pradmenis per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.