į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2019 metų
5 Gavėnios sekmadienis

Kun.: Broliai seserys, per Jėzų Kristų mes pažinome Dievą, kuris yra arti mūsų. Melskime, kad jis išgydytų skaudžiausias vidines žaizdas ir perkeistų širdis.

 

   Viešpatie, pasigailėk!

 

Gyvenimą dovanojantis Viešpatie, ugdyk pagarbą žmogiškajam orumui, ryžtą kovoti su išnaudojimo nuodėme ir stiprink siekį gyventi Dievo vaikų laisvėje.

 

Nusidėjėlės nepasmerkęs Viešpatie, padėk į visavertį gyvenimą sugrįžti moterims ir vyrams, įtrauktiems į nusikalstamas prostitucijos pinkles.

 

Kelią nutiesiantis Viešpatie, drąsink ieškoti pagalbos tuos, kurie dar kenčia tyloje ir suteik vidinį išgydymą išnaudotiesiems bei jų šeimoms.

 

Apstus gailestingumo Viešpatie, pasigailėk tų, kurie šeimoje, ugdymo institucijoje ar Bažnyčioje padarė sunkių prievartos ir išnaudojimo nuodėmių, kad jie pasiryžtų tikrai, nuoširdžiai atgailai.

 

Prie žaizdų prisiliečiantis Viešpatie, savo artumą leisk pajusti bendruomenėms, gelbstinčioms išnaudojamus ir pažeidžiamus žmones, kad laimėdamos bejėgius, jos Tave patį laimėtų.

 

Drąsinantis nebenusidėti Viešpatie, suteik malonę atrasti, jog tik doras gyvenimas, santuokinė ištikimybė ir save dovanojanti meilė veda į laimę žemiškajame gyvenime ir amžinybėje.

 

Kun.: Dieve, pažvelk į savo Bažnyčią ir paliesk ją savuoju gailestingumu. Nuplauk jos narius Atgailos sakramentu, pripildyk Šventosios Dvasios gyvybės, kad tyromis širdimis kviestų žmoniją į gyvybės Evangelijos džiaugsmą. Per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.