į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2019 metų
Sekminės

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, teateina Šventoji Dvasia į pagalbą mūsų silpnumui, nes mes nežinome, ko turėtume deramai melsti; Ji pati mūsų lūpomis išsakys prašymus, patinkančius Dievui.

 

Dieve, apšviesk mus!

 

Melskime už visoje žemėje pasklidusius  visų kalbų žmones; tesuvienija juos Šventoji Dvasia į vieną bažnyčią, kad jie skelbtų nuostabius Dievo darbus.

 

Melskime už mūsų Šventąjį Tėvą popiežių Pranciškų, už ganytojus, kunigus ir visus tikinčiuosius; tegu įvairiems Kristaus Kūno nariams viena Šventoji Dvasia išlieja savo malonės dovanas.

 

Melskime už pasaulio tautas ir jų vadovus; tesunaikina Šventosios Dvasios ugnis tai, kas kliudo teisingumui ir taikai.

 

Melskime už kenčiančius nuo bado, ligų, skurdo, už engiamus krikščionis, už karo aukas, už visus prislėgtuosius; tesuvienija juos Šventoji Dvasia į garbingą Dievo vaikų laisvę.

 

Melskime už čia susirinkusius: tenumalšina Šventoji Dvasia mūsų sielų troškulį ir tetrykšta iš mūsų širdžių gyvojo vandens versmės.

    

Kun.: Viešpatie, garbinga šios dienos iškilmė tepripildo mus  džiaugsmo; tegu vaisingas Šventosios Dvasios veikimas įsismelkia į mūsų kūnus ir sielas, kad visuose Bažnyčios nariuose gausiai išlietos Jos dovanos neštų vaisių. Prašome per Kristų mūsų Viešpatį. Amen.