į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2019 metų
Verbos

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, Kristaus kančioje pamatę, kad    esame mylimi be ribų, su pasitikėjimu kreipkimės į Jėzaus ir mūsų Tėvą.

 

  Viešpatie, pasigailėk savo žmonių!

 

Melskime už šventąją Dievo Bažnyčią; gerai pažįstančią kančią, tegul savo tikėjimu visiems dalija kryžiaus medžio subrandintus vaisius.

 

Melskime už taiką tarp tautų ir žmonių; tegul pasaulis priima ramybę, kaip dovaną sklindančią iš pervertos Jėzaus širdies.

 

Melskime už šeimas, kad būtų gyvos namų bažnyčios; tegul jas užtaria nuo kryžiaus Bažnyčiai patikėta Motina Marija.

 

Melskime už visus dvasiškai ir fiziškai nuskriaustuosius; tegul Viešpaties malda nuo kryžiaus moko melsti atleidimo ir atsivertimo kaltininkams.

 

Melskime už visus kryžiuojamus skausmo, ligos, nežinios, senatvės ar negalios; tegul vienijasi su kryžiaus kančia, kad nė viena skausmo valandėlė nebūtų veltui.

 

Melskime patys už save ir vieni už kitus pradedančius švenčiausią metų savaitę; tegul liturgija taip panardina į Viešpaties slėpinį, kad perkeistų mūsų kasdienybę.

 

Kun.: Viešpatie, išgirsk skausmu bandomos žmonijos šauksmą ir padaryk mūsų širdį pajėgiančią atjausti ir užtarti brolius ir seseris, per Kristų, mūsų Viešpatį, kuris gyvena ir viešpatauja per amžių amžius. Amen.