į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2021 metų
5 Gavėnios sekmadienis

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, pasitikėdami mūsų Atpirkėju Jėzumi Kristumi, kuris gydo skaudžiausias vidines žaizdas ir perkeičia širdis, melskime už asmenis, kentėjusius prievartos ir išnaudojimo veiksmus, ir šias nuodėmes dariusius.

 

Viešpatie, pasigailėk savo žmonių!

 

Viešpatie, ugdyk mūsų pagarbą žmogiškajam orumui, ryžtą kovoti su nuodėme ir stiprink siekį gyventi Dievo vaikų laisvėje.

 

Viešpatie, suteik paguodą lytiškai išnaudotiems asmenims bei jų šeimoms, ir išvaduok juos iš nusiminimo.

 

Viešpatie, skatinkk kiekvieno tikinčiojo atsakomybę stabdyti nuodėmę bei melą ir skleisti gerumą bei tiesą.

 

Viešpatie, pasigailėk tų, kurie šeimoje, ugdymo institucijoje ar Bažnyčioje vykdė seksualinę prievartą. Padėk jiems atpažinti kitiems padarytą blogį ir pasiryžti nuoširdžiai atgailauti.

 

Viešpatie, suteik malonę visiems žmonėms suprasti, jog tik doras gyvenimas, save dovanojanti meilė veda į laimę žemiškajame gyvenime ir amžinybėje.

 

Kun.: Dieve Tėve, pažvelk į savo Bažnyčią, šiandien prisimenančią nedoro gyvenimo, lytinio išnaudojimo aukas, ir paliesk ją savuoju gailestingumu. Nuplauk jos narius Atgailos sakramentu, pripildyk Šventosios Dvasios gyvybės, kad tyromis širdimis kviestų į Gyvybės Evangelijos džiaugsmą. Per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.