į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2021 metų
Maldos už lietuvius pasaulyje dienai

Kun. : Už Dievo tautą Bažnyčią – tikinčiuosius ir ganytojus – meldžia Šiaurės Amerikos lietuviai –

 

Dangiškasis Gailestingasis Tėve, suteik savo palaimą ir išminties Dvasią mūsų Vyriausiajam Ganytojui Pranciškui, visiems jo padėjėjams ir mums, tikintiesiems, kad, atpažinę savo nuodėmę ir silpnumą, tavo malonės veikiami atsispirtume blogiui ir skelbtume Tavo Evangeliją.

 

Meldžiam Tave, išklausyk mus!  

 

 Už Lietuvą – žemę, į kurią veržėsi Sibiro tremtinės Adelės Dirsytės mintys –

 

Visagali Dieve, Sibiro tremty sesuo Adelė Dirsytė ir daugybė ištremtųjų troško nors sapne pabūti Tėvynėje su savaisiais. Jos mintimis šiandien maldaujame Lietuvai dorovės, veržimosi į tikrąją tiesą, taip pat taikos ir ramybės visam pasauliui.

 

 

Už šeimą – namų tikėjimo mokyklą – meldžia Punsko-Seinų krašto lietuviai –

 

Viešpatie, ilgus amžius lietuviška maldaknygė mūsų šeimose stiprino tikėjimą ir padėjo išsaugoti gimtąją kalbą. Meldžiame, kad bendra tėvų ir vaikų malda ir toliau stiprintų, vienytų ir gaivintų mūsų šeimas.

 

 

Už brolius ir seseris lietuvius pasaulyje meldžia Australijos lietuviai –

Amžinasis Dieve, mokyk visuose pasaulio kraštuose gyvenančius lietuvius kaip vienos tautos didelę šeimą vieniems kitus priimti ir suprasti, tausoti ir užjausti, kad per kartų kartas brangintume bei ateičiai puoselėtume tautos gyvenimą ir papročius.

 

 

Už tikėjimo atnaujinimą ir evangelizaciją meldžia Vasario 16 gimnazijos Vokietijoje bendruomenė –

Gerasis Tėve, Krikšto vandeniu bei savo Kūnu ir Krauju mus gydai ir surenki į savo būrį. Tegul Tavo žodžio ir Tavo kūrinių naujai prakalbintieji žengia tikėjimo ir gailestingumo darbų keliu, nes Tu esi gyvenimo tiesa, negęstanti viltis ir tikėjimo sparnai.

 

Už ligonius, kalinius ir kančios prislėgtus žmones meldžia Pietų Amerikos lietuviai –

 

Viešpatie, Dvasios jėgos meldžiame ligoniams, kaliniams ir visiems kenčiantiems, kad jie patirtų Gailestingumo Motinos Marijos artumą ir gailestingus žmonių darbus bei žodžius. Miręs ir prisikėlęs Jėzau, perkeisk mus savąja laisve, šviesa ir viltimi.

 

 Už jaunimą, kuris yra tautos ir Bažnyčios ateitis, meldžia Islandijos lietuviai –

 

Viešpatie Jėzau, kvietęs mažutėlius ateiti pas Tave, kalbink mūsų jaunimą, kad jaunuoliai Tave asmeniškai sutiktų, patirtų ir priimtų. Meldžiame jautrumo atpažinti per jaunus žmones Tavo siunčiamas malones ir su pasitikėjimu dalintis tikėjimo bei atjautos darbų tarnyste.

 

Už praeities kartas, kurios išlaikė lietuvybę išeivijoje, meldžia tikintieji Lietuvoje –

 

Ištikimasis Tėve, gimtinės netekę tremtiniai, priversti pabėgti ar savo valia išvykusieji svetur nepamiršo bei nepamiršta esą lietuviai ir augina savo šeimas neatitrūkdami nuo tautos kamieno. Meldžiame už visų kartų lietuvius ir lietuvių kilmės žmones išeivijoje, – priglauski mirusiuosius ir laimink visus tautos vaikus.

 

 

Kun.: Ištikimas ir gailestingas Tėve, priimk į Tave kylančius Krikštu atgimusių Tavo vaikų maldavimus ir saugok mūsų tautą savo meilėje.

Per Jėzų Kristų, Šventoje Dvasioje. Amen.