į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2021 metų
Švč. Mergelė Marija, Dievo Gimdytoja

  Kun.: Brangūs broliai ir seserys, Naujuosius metus pradedame sveikindami Mariją, pagimdžiusią pasauliui Dievą, tapusį žmogumi.Tik Jis vienas gali perkeisti pasaulio veidą. Tad atneškime Jam savo maldavimus ir melskime, pasitikėdami Dievo Gimdytojos užtarimu.

 

Teužtaria mus, Tavo Motina, Viešpatie!

 

Viešpatie, meldžiame už Visuotinę Bažnyčią, popiežiū Pranciškų ir visus ganytojus. Tegul Mergelės Marijos laiminami, jie atspindi Kristų visiems Jo nuoširdžiai ieškantiems.

 

Melskime, Viešpatie, už visas pasaulio valstybes. Tegul Mergelės Marijos pavyzdys jas įkvepia priimti teisingus ir išmintingus sprendimus darbuojantis dėl žmonių gerovės.

 

Viešpatie, meldžiame už visus taikdarius ir trokštančius taikos. Tegul tarptautinių organizacijų tarpininkavimas kariaujančiuose kraštuose būna veiksmingas siekiant įgyvendinti taiką pasaulyje. Tegul visi supranta, kad taika yra Dievo dovana.

 

Viešpatie, meldžiame už šeimas negalinčias susislaukti vaikų ar netekusias savųjų kūdikių, už šeimas, kurios patiria sunkumų auklėjant vaikus. Tegul Marija, kaip Motina, juos nuramina ir saugo.

 

Viešpatie, meldžiame Tave, kad nužengtum su savo ramybe ir pasiliktum su mumis per visus šiuos naujuosius metus. Laimink mūsų namus, darbus bei mokslus. Tegul Marija tobulai įvykdžiusi Dievo valią, padeda mums sekti Jėzų visur, kur tik jis mus ves.

 

Viešpatie, meldžiame už visus mums brangius mirusiuosius. Tegul jie Mergelės Marijos globojami, įžengia į Dievo karalystę ir džiaugiasi amžinąja laime.

 

Kun.: Viešpatie, padovanojęs mums Mariją kaip globėją ir užtarėją, neleisk nuleisti rankų neteisingumo ir skausmo akivaizdoje, bet padėlk diena iš dienos kurti taiką. To prašome per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.