į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Visuotinės maldos » 2021 metų
SINODO ATIDARYMAS

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, laukdami mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus atėjimo, su nauju atsidavimu prašykime Jo gailestingumo, kad ir mūsų laikais neštų išgelbėjimą visiems, kuriems jo reikia.

 

 Meldžiam tave, Viešpatie!

 

 Už šventąją Dievo Bažnyčią, kad ji, keliaujanti į Dievo Karalystę, būtų šviesa tautoms ir visuotinis išgelbėjimo sakramentas.

 

 Už mūsų popiežių Pranciškų, mūsų vyskupą Kęstutį. Ir šventąją bei ištikimąją Kauno arkivyskupijos Dievo tautą, kad šio Sinodo šventimas padėtų mums atpažinti Dievo valią ir drąsiai ją vykdyti.

 

 Už visas civilinės ir viešosios valdžios institucijas, kad jos visada siektų bendrojo gėrio, elgtųsi teisingai ir sąžiningai.

 

 Už ligonius, vienišuosius, prislėgtuosius ir kenčiančius, kad niekada nesijaustų nereikalingi, bet būtų saugomi ir̃ globojami kaip Kristaus veidas kenčiančiame pasaulyje.

 

 Už save pačius, čia susirinkusius, kad šis Sinodo laikas vestų į vis gilesnę Bažnyčios bendrystę, skatintų mūsų bendradarbiavimą joje ir kviestų mus dalintis jos misija.

 

Kun.: Dieve, mūsų prieglobsti, stiprybe, ir maldingumo šaltini, išklausyk savo Bažnyčios maldas, ir suteik ko su pasitikėjimu tave meldžiame. Per Kristų, mūsų Viešpatį.

Visi: Amen.